Презентація "Різноманітність тваринного світу України"

Про матеріал
Презентація на рему: "Різноманітність тваринного світу України". Розмаїття природних умов та біотопів (місцепроживань) зумовлює багатство тваринного світу України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Різноманітність тваринного світу України

Номер слайду 2

Жива природа — це дивовижний, багатогранний світ. Особливе місце в цьому світі відведено тваринам: вони складають лише 2% від усього живого на Землі, але незважаючи на це, роль їх в природі величезна. 

Номер слайду 3

Розмаїття природних умов та біотопів (місцепроживань) зумовлює багатство тваринного світу України. На її території водиться 100 видів ссавців, 360 видів птахів, 200 видів риб, 20 видів плазунів, 17 видів земноводних.

Номер слайду 4

На території України видовий склад тварин змінюється залежно від характеру біотипів, що різняться умовами життя.

Номер слайду 5

Тут водяться лось, козуля, кабан, олень благородний, білка, лісова куниця, барсук, соня лісова, трапляються бурий ведмідь, рись, біляк.

Номер слайду 6

В лісах водяться білка, борсук, козуля, кабан. Для відкритих просторів найбільш характерними є ховрахи, сліпаки, кутора, хом`яки, сіра полівка, трапляється тушканчик великий та інш. З птахів водяться куріпка сіра, перепілка, ситуха, ракша, іволга, сорокопуд, горлиця, строкатий дятел, чайка, лелека білий.

Номер слайду 7

У фауні степової зони найтиповішими із ссавців є сірий ховрах, великий тушканчик, сіра і степова полівки, сірий хом`ячок, сліпаки, степовий тхір, мишівка степова, кам`яна куниця, дикий кролик.

Номер слайду 8

На Азово-Чорноморському узбережжі, де степові біотопи сполучаються з піщаними косами, заплавними лісами, луками та болотами, лиманами та прибережними морськими просторами, тваринний світ багатий та різноманітний.

Номер слайду 9

В Українських Карпатах водяться козуля, олень свиня дика, білка, куниця, барсук, полівки, бурозубка. Трапляються лось, ведмідь, рись та дикий кіт.

Номер слайду 10

В Кримських горах водяться олень, козуля, куниця-кам`яна, борсук, кажани, лісова миша;реакліматизовано муфлона, білку-телеутку.

Номер слайду 11

У Чорному морі живуть три види дельфінів – звичайний, афаліна та пихтун, а також білочеревний тюлень. Для Азовського моря характерні керченський оселедець, пузанок, хамса, велика камбала, тюлька, бичок.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ppt
Додано
19 березня 2019
Переглядів
4721
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку