Презентація. "Робота з текстом" НУШ

Про матеріал
Матеріал презентації допоможе вчителю в роботі з текстами в початковій школі, розвиватиме мовлення і мислення учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РОБОТА З ТЕКСТОМ

Номер слайду 2

Поділити текст на речення. Дібрати заголовок. Щедро світить ясне сонечко дихає тепленький вітерець буйно цвітуть проліски дзвенить спів пташок дятел дзьобом стукає по корі дерев він шукає черв’яків

Номер слайду 3

Поділити текст на речення. Дібрати заголовок. Щедро світить ясне сонечко. Дихає тепленький вітерець. Буйно цвітуть проліски. Дзвенить спів пташок. Дятел дзьобом стукає по корі дерев. Він шукає черв’яків

Номер слайду 4

Поділити текст на речення. Дібрати заголовок. У ліс прийшла весна у зелене вбрання одяглися дерева і кущі пахнуть лісові квіти і трава гудуть джмелі та інші комахи у густому гіллі тьохкають солов’ї далеко чути зозулю б’є своїм міцним дзьобом суху гілку дятел.

Номер слайду 5

Розмістити і записати речення так, щоб вийшов текст. Добрати заголовок. Діти радо зустрічали своїх маленьких друзів. Шпаки охоче поселилися у шпаківнях. І ось шпаки прилетіли. Настала весна. Учні зробили нові шпаківні і повісили на деревах.

Номер слайду 6

Зустріч зі шпаками. Настала весна. Учні зробили нові шпаківні і повісили на деревах. І ось шпаки прилетіли. Діти радо зустрічали своїх маленьких друзів. Шпаки охоче поселилися у шпаківнях..

Номер слайду 7

Творче списування. Списати текст , дописуючи замість крапок потрібні слова. В нас є … . Там ми … капусту, огірки, помідори, …, … . На дачі посаджені … та … . На них ростуть … . Цього року буде гарний урожай … та … . (Слова для довідок : дача, посадили, картоплю, фруктів, цибулю, овочів, дерева, кущі, плоди)

Номер слайду 8

Розмістити частини тексту в певному порядку (зачин, основна частина, кінцівка). Записати утворений текст. Підбігла лисичка до глечика. Випила з нього молоко, а голови не витягне. Розсердилася лисиця на глечик. Вирішила його утопити в річці. Побігла вона до річки. Встромила голову в воду. Наповнився глечик і потягнув за собою лисицю у воду. Були собі дід та баба. Пішли вони в поле жати та й взяли глечик молока. Баба поставила глечик під кущем.

Номер слайду 9

Прочитай текст. Які слова повторюються в ньому? Заміни їх іншими словами. Запиши виправлений текст. Заєць – дика тварина. Шубка у зайця влітку сіренька, а взимку біленька. Має зайчик довгі вуха і трохи розкосі очі. Передні лапки у зайця коротші, а задні довші. Заєць дуже полохливий. Лякається і тікає від шереху. 

Номер слайду 10

Заєць - дика тварина. Шубка в деяких зайців улітку сіренька, а взимку - біленька. Звірятко має довгі вуха і трохи розкосі очі. Передні лапки в нього коротші, а задні довші. Ця тваринка дуже полохлива.

Номер слайду 11

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Селевко Віра Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. шолукфе укпувкп
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 травня 2022
Переглядів
4080
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку