Презентація "Розрахунок стипендії"

Про матеріал
Презентація по розрахунку стипендії здобувачів освіти для проведення лабораторно- практичних занять за професією "Оператор комп'ютерного набору".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розробка та створення нарахування стипендії учням групи 28 за перший семестр 2020-2021 навч. року.

Номер слайду 2

Метою моєї дипломної роботи є розробка та створення обліку стипендії учням за допомогою програми Ms. Excel. Навчитися користуватися різними формулами, які допоможуть мені в моїй роботі, та в моїх розрахунках.

Номер слайду 3

Microsoft Excel— програма для роботи з електронними таблицями, створена корпорацією Microsoft для Microsoft Windows. Вона надає можливості економіко-статистичних розрахунків, Microsoft Excel входить до складу Microsoft Office і на сьогоднішній день Excel є одним з найбільш популярних застосувань в світі.

Номер слайду 4

Програма Excel може запускатися декількома способами. Основними з них є наступні: через головне меню та натиснувши на піктограму програми Office Excel на Робочому столі Windows. Вікно MS Excel має п'ять - основних областей: - рядок меню; - панелі інструментів; - рядок стану; - рядок введення; - зона вікна робочої книги.

Номер слайду 5

 Робоча книга (документ Excel) складається з робочих листів, кожен з яких є електронною таблицею. При необхідності в книгу можна додати робочі листи або видалити їх з книги.Робоча область електронної таблиці складається з рядків і стовпців, що мають свої імена. Імена рядків – це їх номери.

Номер слайду 6

Характеристика комірок На пересіченні стовпця і рядка знаходиться комірка, яка має індивідуальну адресу, що складається з імені стовпця і імені рядка . Комірка, з якою проводяться які-небудь дії, виділяється рамкою і називається активною.

Номер слайду 7

Розробка та створення обліку нарахування стипендії учням групи 28 за перший семестр 2020-2021 навч. року. Для того, щоб розпочати облік необхідно відкрити програму Ms Excel. Створити на чистому аркуші таблицю, меню Вставка – Таблиця.

Номер слайду 8

Наступним кроком буде введення даних в таблицю.

Номер слайду 9

Після завершення введення даних розраховуємо середній бал оцінок за допомогою команди Автосумм, на панелі інструментів. В діалоговому вікні автосумм є функція “Середнє”, натискаю на неї та отримую необхідні мені дані, щоб не повторювати цю операцію кожного разу, я скористувалася маркером заповнення.

Номер слайду 10

За допомогою цієї ж функції знаходимо мінімальну та максимальну оцінки.

Номер слайду 11

Наступним кроком буде нарахування стипендії учням за результатами оцінок середнього балу. В рядку формул я обираю необхідну для розрахувань формулу Якщо. Після чого вводимо необхідні логічні значення. Отже, якщо оцінка середнього балу менша 7 балів, тоді стипендія не нараховується, якщо оцінка більша 7, або дорівнює 7, в цьому разі стипендія нараховується в розмірі 400 гривень.

Номер слайду 12

Натискаємо клавішу Ок. , маємо результат, аби також не повторювати цю операцію використовуємо маркер автозаповнення.

Номер слайду 13

Виконуючи свою роботу я навчилася нараховувати стипендію учням, розширила свої знання про програму Ms. Excel. Тепер я впевнено володію цими знаннями.

ppt
Додано
14 травня 2021
Переглядів
1595
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку