Презентація "Розвиток критичного мислення молодших школярів"

Про матеріал
Презентація створена до уроку "Я досліджую світ" для учнів 2 класу. Містить різні види завданнь, які допоможуть розвивати критичне мислення молодших школярів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер – клас Розвиток критичного мислення молодших школярів

Номер слайду 2

Критичне мислення Це зважений і вдумливий розгляд різних, а часом і протижлених підходів і розумінь проблеми з метою прийняття обгрунтованих рішень та формулювання оцінок. Критичне мислення – складна, пов’язана зі вчинками людини діяльність, що захоплює людину повністю.(Д.Дьюї). Критичне мислення – це процес, за допомогою якого розум опрацьовує інформацію з метою осягнення або продукування ідей або розв’язання проблеми. Д.Х.Кларк).

Номер слайду 3

Людські чесноти

Номер слайду 4

Мета : Поглибити знання про людські чесноти; учити думати про свої вчинки та їх наслідки. Розвивати мислення, мовлення. Виховувати позитивні риси характеру.

Номер слайду 5

“Хто чим славиться”

Номер слайду 6

Соловейко

Номер слайду 7

Сонечко

Номер слайду 8

Джерельце

Номер слайду 9

Квітка

Номер слайду 10

Людина

Номер слайду 11

Твори Сухомлинського читаймо – Доброти й чуйності набираймо! Оповідання “Важко бути людиною”

Номер слайду 12

Діти поверталися з лісу. Вони сьогодні ходили в далекий похід. Шлях додому пролягав через невеликий хутірець, що лежав у долині за кілька кілометрів до села. Втомлені, знесилені діти ледве дійшли до хутірця. Зайшли в крайню хату, попросили води. З хати вийшла жінка, за нею вибіг маленький хлопчик. Жінка витягла з колодязя води, поставила на стіл серед двору, а сама пішла до хати. Діти напилися, відпочили на траві. Де й узялися сили. Відійшли на кілометр від хутірця, Марійка тут і згадала: — А ми ж не подякували жінці за воду. Діти зупинилися. Справді, забули подякувати. — Що ж... — каже Роман, — це не велика біда. Жінка вже й забула, мабуть. Хіба варто повертатися через таку дрібницю? — Варто, — наполягає Марійка. — Хіба тобі самому не соромно перед собою, Романе? Роман усміхнувся. Видно, що йому не соромно. — Ви як хочете, — каже Марійка, — а я повернуся й подякую... — Чому? Скажи, чи ж обов’язково це зробити? — питає Роман.., — Адже ми так потомилися...

Номер слайду 13

— Бо ми люди... Якби ми були телята, можна було б і не вертатися... Вона рушила до хутірця. За нею пішли всі. Роман постояв хвилинку й, зітхнувши, теж поплівся за гуртом. — Важко бути людиною... — сказав він.

Номер слайду 14

У гру “ Так – ні – не знаю” пограємо. Марійку чи Романа підтримаємо.

Номер слайду 15

Мікрофон в руки бери! Якою повинна бути культурна людина – розкажи!

Номер слайду 16

Асоціативний кущ

Номер слайду 17

Словникова робота Чеснота – позитивна риса характеру людини Синоніми – доброчесність, доброчинність. Антоніми – вада, недолік.

Номер слайду 18

Культурна людина – вихована, ввічлива, успішна людина, яка поважає права інших людей.

Номер слайду 19

Доброго ранку! Надобраніч! Доброго дня! Доброї ночі! Добрий вечір! Щасливої дороги! Здрастуйте! Будь ласка! До побачення! Бувайте здорові!

Номер слайду 20

Чарівні слова говори так: Лякливо Злісно Весело і спокійно

Номер слайду 21

Підручники відкриваємо, статтю читаємо! “Я у світі ” с. 58.

Номер слайду 22

Жили на світі чловік і жінка, мали сина-одинака. Виріс син нівроку. Батько й мати були б раді небо прихилити. Минув час, уже й батьки повмирали. Вирішив син: Піду мандрувати, подивлюся, як люди живуть, пошукаю щастя! Довго ходив він світом.Бачив добро та зло, радість та біду, правду та бехню, честь, безчестя, а на щастя не натрапив.Сів він при дорозі, задумався… І згадав син, як батьки вчили: Побудуй, сину,хату,посади дерево, вирости дітей і ти станеш щасливим. І взявся син за роботу…

Номер слайду 23

Творча робота

Номер слайду 24

Фізкультхвилинка В мене є хатинка так і так. Я стукаю у двері так і так. Дим через димар виходить так і так і так. Я чищу черевички так, так, так.

Номер слайду 25

У пари об’єднаймось й прислів’я поскладаємо!

Номер слайду 26

Дидактична вправа “Чесноти й вади” Чуйність - … Щедрість - … Лагідність - … Товариськість - … Милосердя - ….

Номер слайду 27

Метод оригінальних асоціацій

Номер слайду 28

Письмо в малюнках Намагайся намалювати те, що хотів сказати при роботі над матеріалом. Власні враження, відношення до подій перенести на аркуш паперу. Розмалюйте парасольки доброго чаклуна.

Номер слайду 29

Сенкан Це білий вірш, в якому синтезована інформація в стислому вислові з 5 рядків.   Алгоритм складання сенкану: Тема (іменник) Опис (прикметник) Дія (дієслово) Ставлення (фраза), почуття з приводу обговорюваного. Перефразування сутності (синонім, узагальнення, підсумок).

Номер слайду 30

В країні мультляндії

Номер слайду 31

В країні мультляндії

Номер слайду 32

Мімічна гра “Добра і погана людина”

Номер слайду 33

Дерево добра

Номер слайду 34

Мозковий штурм Це – ефективний метод колективного обговорення, пошук рішень, що спонукає учасників виявляти свою уяву та творчість, який досягається шляхом вільного вираження думок всіх учасників і допомагає знаходити кілька рішень із конкретної теми. На уроці ми були… Д - О - Б - Р - О - Т - А -

Номер слайду 35

Мозковий штурм Д – дружніми О – охайними Б – бадьорими Р – розумними О – організованими Т – товариськими А – активними

Номер слайду 36

Будьте чемними, люб’язними, ввічливими! Завжди допомагайте молодшим і поважайте старших!

ppt
Додав(-ла)
Павлюк Оксана
Додано
18 березня 2021
Переглядів
1046
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку