Презентація "Рухова активність". 9 клас

Про матеріал
Тема. "Рухова активність". Види рухової активності. Вплив рухової активності на фізичний, психологічний і соціальний добробут людини
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види рухової активності. Вплив рухової активності на фізичний, психологічний і соціальний добробут людини. ВЧИТЕЛЬ: Таміла АНДРЮЩЕНКО

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Типи вправаеробніанаеробні

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Рух – це життя. Обов’язково слід проконсультуватися з лікарем, тренером або вчителем фізичної культури, щоб попередити негативний вплив деяких видів спорту і фізичних вправ на здоров’я. 

Номер слайду 6

Щоб системно розвивати фізичні якості, варто скласти індивідуальну програму занять. Поєднавши різні фізичні вправи та врахувавши індивідуальні здібності і стать, ви досягнете гарних результатів.

Номер слайду 7

Низька рухова активність. Через низьку рухову активність людина поступово втрачає життєві сили, реагує на зміни в навколишньому середовищі. Можуть виникати хвороби хребта, порушення роботи серця. Людина швидко втомлюється, у неї з’являється прискорене серцебиття. Раніше такі хвороби були притаманні переважно літнім людям. Тепер досить часто на серцево-судинні хвороби хворіють уже у шкільному віці. Щоб убезпечитися, потрібно активно рухатися.

Номер слайду 8

Рухова активність поліпшує насамперед фізичну форму. Проте оскільки здоров’я цілісне, то фізична активність позитивно впливає також і на інші складові здоров’я.

Номер слайду 9

Отже, фізична активність сприяє гармонійному розвитку людини та зміцненню здоров’я. Активна здорова людина завжди бадьора й життєрадісна.

Номер слайду 10

Робота з підручником Проаналізуйте схему «Види рухової активності» на с. 26. Розгляньте фотоілюстрації. Назвіть і схарактеризуйте кожен вид рухової активності. Чим різняться аеробні й анаеробні вправи? За малюнками назвіть фізичні вправи і види спорту кожного типу вправ. Скористайтеся схемою «Типи вправ» на с. 27.

Номер слайду 11

Ситуаційні завдання. Розгляньте фотоілюстрації. Хто чинить правильно, а хто — ні? Що порадите тим, хто, на вашу думку, поводиться неправильно?

pptx
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
5 січня
Переглядів
135
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку