Презентація "Самоаналіз уроку з української мови "Іменники - синоніми, іменники антоніми.Багатозначні іменники. Пряме і переносне значення іменників"

Про матеріал

В презентації зазначено тему, мету, обладнання та використану літературу. Визначено цільову спрямованість та місце уроку у системі уроків, проаналізавано, як використано виховні можливості навчального матеріалу, чи всі діти працювали на уроці, наскільки ефективно та раціонально використано час, як дотримано основних принципів дидактики, як учні засвоїли матеріал, ступінь практичної спрямованості, зв'язок з життям та які було виявлено недоліки.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Самоаналіз уроку з української мови Підготувала: вчитель початкових класів Андрівської ЗШ Рунчева Валентина Григорівна Тема. Іменники – синоніми, іменники – антоніми. Багатозначні іменники. Пряме і переносне значення іменників.

Номер слайду 2

Мета Поповнювати, розширити знання дітей про синоніми, антоніми, багатозначні слова та слова, вжиті у переносному значенні. Розвивати мову, мовлення дітей, поповнювати словниковий запас,удосконалювати вміння користуватися словником, навички роботи з підручником. Виховувати любов до рідної мови, її краси, мелодійності, виразності, виразності, любов до природи, бережливе ставлення до неї.

Номер слайду 3

Обладнання: Картинний план уроку; індивідуальний роздавальний матеріал; ватман; маркери; мікрофон; магнітні дошки; “Словникова скарбничка”; комп’ютер; мультимедійна дошка.

Номер слайду 4

Література: Рідна мова: Підручник для 4 кл. М.С.Вашуленко – К: Освіта – ч. І – 128 с. О.Я.Савченко Читанка: Підручник для 4 кл. – К: Освіта – ч. І – 159 с. Словника скарбничка – ч. І – О.В.Ісаєнко – Х: Країна мрій, 2003 – 224 с. Активні методи навчання – Програма громадянської освіти в Україні – Товариство Лева: Міжнародна Мережа освіти для Демократії В. Хименець “Інновації у початковій школі” – Х: вид. “Основа”, 2010, 340 с.

Номер слайду 5

Яка цільова спрямованість уроку? Поповнювати, розширити знання дітей про синоніми, антоніми, багатозначні слова та слова, вжиті у переносному значенні. Розвивати мову, мовлення дітей, поповнювати словниковий запас,удосконалювати вміння користуватися словником, навички роботи з підручником. Виховувати любов до рідної мови, її краси, мелодійності, виразності, виразності, любов до природи, бережливе ставлення до неї.

Номер слайду 6

Яке місце займає цей урок у системі уроків? Урок закріплення та систематизації знань

Номер слайду 7

Як використані виховні можливості навчального матеріалу? Виховувати любов до рідної мови; її краси, мелодійності, виразності; любов до природи, бережливе ставлення до неї.

Номер слайду 8

Як і чи всі діти працювали на уроці? Всі діти на уроці працювали активно, з задоволенням.

Номер слайду 9

Як використано час уроку, наскільки раціонально і ефективно? Час на уроці використано раціонально та ефективно, тому, все заплановане вчителем, на уроці зроблено.

Номер слайду 10

Дотримання основних принципів дидактики принцип наочності; принцип свідомості і активностів роботі вчителя і учнів; принцип доступностіі посильності; принцип систематичності і послідовності; принцип науковості; принцип зв’язку теорії з практикою; принцип міцності знань.

Номер слайду 11

Як учні засвоїли матеріал (повно, глибоко, осмислено)? Учні засвоїли матеріал: повно; глибоко; осмислено.

Номер слайду 12

Який ступінь практичної спрямовасті уроку, його зв’язку з життям? Відповідний ступінь практичної спрямованості уроку. Відповідний ступінь зв’язку навчального матеріалу з життям.

Номер слайду 13

Які були недоліки та чому? Суттєвих недоліків у роботі вчителя та учнів на уроці не було.

ppt
Додано
10 вересня 2018
Переглядів
1583
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку