Презентація "Сатурн"

Про матеріал
Презентація про Сатурн та деякі його супутники для учнів 11-го класу та вчителів з астрономії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

САТУРН

Номер слайду 2

Кассіні" здійснив низку майже безрозсудних орбітальних траєкторій, які були настільки ризикованими для безпеки космічного корабля, що ніколи б не наважилися спробувати їх на початку своєї місії наблизивши зонд до планети ближче, ніж коли-небудь до того, як команда "Кассіні " неодноразово літала крізь проміжки між верхніми шарами атмосфери планети та внутрішніми кільцями протягом вересня 2017 року коли він здійснив 22 з цих небезпечних занурень, "Кассіні" зміг провести вимірювання гравітаційного тяжіння як планети, так і кілець. Потім ці дані були використані для розрахунку маси та щільності найбільш істотного кільця в системі Сатурна, кільце b становить 80 % маси всіх кілець, і все ж вимірювання "Кассіні" показали, що загальна маса кільця була напрочуд низькою. Цей результат, хоча і не остаточний, сильно вказує на той факт, що походження кільця лежить не в давньому минулому під час формування самої планети, а в набагато пізніший і драматичній події, пов'язаній з одним зі світів, які опинилися на орбіті навколо нього , кільця, здається, були народжені місяцем.

Номер слайду 3

Сатурн має 62 великі супутники та незліченна кількість менших, розміри яких варіюються від об'єктів планетарного масштабу, таких як Титан, до менших нерегулярних грудок каменю, таких як Егеон, і ми все ще шукаємо нові місяці, щоб додати їх до списку. Під час своїх подорожей "Кассіні" помітив два об'єкти в кільці f, які потенційні кандидати на місячний капюшон, але поки S Stroke 2004 S 6 та S Stroke 2004 S3 залишаються не перевіреними та непідтвердженими.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

MIMES інакше називають місяцем зірки смерті, і вперше її помітив у 1789 році Вільям Гершель, який увічнений на однойменному величезному ударному кратері MIMES. Його діаметр становить лише 396 кілометрів. і кратер Гершель покриває 130 кілометрів цієї поверхні глибоким шрамом, який говорить нам про те, що колись давно стався гігантський удар, який майже знищив місяць.

Номер слайду 6

Супутник Япет, третій за величиною супутник Сатурна Місяць діаметром 1500 кілометрів має майже планетарний розмір і має характерне двоколірне забарвлення наполовину світле і наполовину темне. Япет був відкритий самим Джованні Кассіні в 1671 році, і він має ще одну відмінну рису, над якою ми довго ламали голову: він проходить навколо трьох чвертей діаметра Місяця, це масивний екваторіальний хребет, це один із найвищих гірських хребтів у Сонячній системі, 20 кілометрів від вершин до Земля внизу, і вважається, що це могло утворитися через те, що кільце, яке колись оточувало Місяць, розвалилося на його поверхню.

Номер слайду 7

Гіперіон — це дивний місяць, схожий на губку, який обертається навколо орбіти Сатурна, який у 1848 році був першим несферичним супутником, який коли-небудь було відкрито, і донині залишається загадкою щодо того, що стало причиною його прорізаної поверхні та неправильної форми, і було припущено, що гіперіон насправді є залишком іншого Місяць, який давно розпався.

Номер слайду 8

Пан - маленький місяць у формі волоського горіха, який було виявлено менше 30 років тому в результаті аналізу зображень, зроблених зондом «Вояджер-2», названий на честь грецького бога пастухів, тому що Пан — це пастух, що очищає місяць орбіта розриву якоря 325-кілометровий простір всередині a-кільця, його характерний екваторіальний хребет, як вважають, складається з матеріалу, який був змитий і накопичений, коли він розчищав свій шлях крізь кільце.

Номер слайду 9

Французький астроном і математик Едуард Рош першим припустив існування цього давно втраченого місяця в 1848 році, він охрестив його veritas на честь римської богині істини.

Номер слайду 10

Однією з безсумнівних перлин Сатурніанської системи є Титан-гігант, це другий за величиною супутник у Сонячній системі, і цей супутник розміром із планету більший за найменшу планету Меркурій і на 50 разів більший за наш власний самотній місяць був відкритий голландським астрономом Крістіаном Хіггінсом у 1655 році він зберігав свої таємниці протягом століть, прикритий густими хмарами єдиний місяць у Сонячній системі з щільною власною атмосферою здалеку титан натякав на те, що він набагато більше як планета, ніж місяць, знадобилася б місія з захоплюючими амбіціями, щоб нарешті зазирнути під її вуаль і побачити чудеса, які ховаються під нею.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Використані джерела:https://youtu.be/i. Bs. JFhy7x. N4?si=XQh. QUOx. A1 Jid. ROFIhttps://gazeta.ua/articles/edu-and-science/_10-faktiv-pro-saturn/716895

Номер слайду 15

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
2 лютого
Переглядів
113
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку