Презентація "Що допомагає вивчати Землю", 6 клас, НУШ

Про матеріал
Презентація розроблена відповідно до Модельної навчальної програми «Географія. 6-9 класи»для закладів загальної середньої освіти (автори Запотоцький С.П., Карпюк Г.І., Гладковський Р.В., Довгань А.І., Совенко В.В., Даценко Л.М., Назаренко Т.Г., Гільберг Т.Г., Савчук І.Г., Нікитчук А.В., Яценко В.С., Довгань Г.Д., Грома В.Д., Горовий О.В.)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

6 клас. Що допомагає вивчати Землю

Номер слайду 2

ПЛАН УРОКУОчікувані результати традиційні методи географічних досліджень;сучасні дослідження Землі та винаходи людства;джерела географічної інформації;новітні електронні джерела географічної інформації.розрізняю джерела географічної інформаціїхарактеризує методи географічних дослідженьздійснює пошук географічної інформації з різних джерелвзаємодіє в групі для розв’язанням навчальної проблеми відповідно до своєї ролі;

Номер слайду 3

Збір ідей. Установіть зв'зок географії з : математикой,історієй, інформатикой2. Із якою метою людство буде освоювати Місяць і Марс? З чого все почнеться?

Номер слайду 4

Традиційні методи географічних досліджень. Проаналізуйте інформацію зі схеми . Які з цих методів ви використаєте під час: а) екскурсії у краєзнавчий музей, б) написання звіту про кількаденну подорож Карпатами? Висловте свої міркування.

Номер слайду 5

Опис та спостереження. Вони дозволяють зібрати інформацію про географічні об’єкти, процеси таявища, виявити їхні ознаки та перейти до вивченнявластивостей.

Номер слайду 6

Порівняльно-географічний Метод допомагає виявити риси схожості та відмінності результатів, отриманих підчас спостереження.

Номер слайду 7

Матиматичний. Обчислити відстань між об’єктами, знайти їх точнерозміщення на карті, виміряти та порівняти показники погоди

Номер слайду 8

Моделювання Метод дослідження будови, функціонування, динаміки та розвитку географічних об'єктів або процесів з використанням моделей, які певною мірою відповідають оригіналові. можливясть прогнозування наслідків

Номер слайду 9

Сучасні дослідження Землі Сучасні супутники обладнані спеціальними камерами, радарами та іншими засобами спостереження. Вони створюють знімки земної поверхні, надають дослідникам / дослідницям і суспільству інформацію про неї, стан і забруднення повітря, пожежі, а також постійно стежать за таненням льодовиків, зростанням вулканічної активності тощо.

Номер слайду 10

Які є джерела географічної інформації. Джерела інформації - це інструменти для здобуття знань, доступу до інформації та її пошуку. Найдавнішим і найважливішим джерелом є географічна карта. Сьогодні широко використовуються електронні карти. До сучасних джерел інформації належать географічні інформаційні системи (ГІС). Важливою складовою ГІС є аерокосмічна інформація, дані аеровізуальних спостережень, наземних датчиків тощо. Джерелами географічної інформації є краєзнавчі дослідження та описи рідного краю, міст та інших населених пунктів. До них також належать описи подорожей, туристичних та альпіністських маршрутів, екскурсій, музейні експозиції.

Номер слайду 11

Коротко про головне. Упродовж тисячоліть людство постійно вдосконалює способи пізнання довкілля (методи географічних досліджень). Географічна наука всебічно досліджує Землю, використовуючи як традиційні, так і сучасні методи. До новітніх джерел географічної інформації відносять електронні. З їхньою допомогою можна досліджувати великі території в режимі реального часу.

Номер слайду 12

ПОПРАЦЮЄМО РАЗОМЯкі сучасні методи та як будуть використовувати:1 група - екологі2 група - військові3 група - фермери

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ2. «Чи можуть бути небезпечними нові відкриття в географії?»хлопці - "НІ", всі позитивнідівчата - "ТАК", несуть небезпеку(3-4 аргумента)Опрацювати матеріал уроку

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Стренадко Ольга
    Дякую. Дуже гарний і змістовний матеріал.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Йонка Олег Михайлович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Бабак Лідія Дмитрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Брич Марія
    Дякую. Наснаги та успіхів.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Пов’язані теми
Географія, 6 клас, Презентації
Додано
28 липня 2023
Переглядів
5518
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку