Презентація "Шашки. Тактика гри"

Про матеріал
Матеріал буде доречним під час вивчення модуля "Шашки" у 5-6 класах Нової Української школи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тактика гри в шашки. Багато хто вважає цю гру нехитрою, в якій можна легко здобути перемогу, лише вивчивши правила. Але це не так. Знань основних інструкцій тут мало, хоча без них взагалі немає сенсу сідати за стіл. Тактика в грі існує. Анатолій Гайдаш

Номер слайду 2

Корисні поради1 Дамка. Під час поєдинку намагайтеся якнайшвидше дістатися до восьмого ряду і якомога довше не давати зробити це противнику. Дамка – це гарна перевага. Вона вільніше рухається ігровим полем і є володаркою широкого переліку можливостей. Дамка може стати на шляху цілої групи пішаків.

Номер слайду 3

Корисні поради2 Перевага. Намагайтеся, щоб завжди кількість ваших шашок на дошці перевищувала їх кількість у суперника. Ця порада досить очевидна, для її реалізації допоможуть різні прийоми, які використовуються досвідченими гравцями.

Номер слайду 4

Корисні поради3 Позиція. Ваші фігури повинні займати центральну частину поля. Камені, розташовані по краях дошки, слабші за центральні - це факт. Але, побудувавши фішки в центрі, забезпечте їм надійну оборону, щоб вони не стали легкою здобиччю для супротивника.

Номер слайду 5

Корисні поради4 Стратегія. Перед тим, як зробити хід, подумайте, чим на вашу дію може відповісти суперник. Завжди потрібно прораховувати гру на кілька ходів уперед. Це важлива порада, яка може вберегти гравця від необачних вчинків, які спочатку здавались привабливими.

Номер слайду 6

Корисні поради5 Переміщення. Переміщуйте фігури невеликими групами. Це не дозволить супернику побити їх.

Номер слайду 7

Корисні поради5 Тактика. Як можна довше не звільняйте першу лінію. Таким чином, противник не зможе у цей час вийти у дамки.

Номер слайду 8

Запам’ятайте. Жодна тактика ведення бою не може бути повністю переможною. Для того, щоб стати професіоналом у цьому інтелектуальному виді спорту, потрібно вивчати літературу, багато тренуватися та присвячувати грі якнайбільше часу. А уроки, взяті у досвідчених шашистів, які готові поділитися з вами секретами, будуть безцінними.

Номер слайду 9

Висновок. Гра у шашки сприяє розвитку логічного мислення та інтуїції, ось чому краще зацікавитися шахами якомога раніше. У людини, яка вирішує шахові задачі, нормалізується робота нервової системи, тренується пам'ять, розвивається концентрація. Розібравшись в шахах, вам вдасться отримувати від них максимум задоволення.http://stoigr.net/shashki/igra_shashki_na_dvoih.html

Номер слайду 10

ПЕРЕВІР СЕБЕВиконайте вправу «Шашки. Тактика гри.» за лінком https://wordwall.net/uk/resource/67675954

pptx
Додано
5 лютого
Переглядів
241
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку