Презентація "Симетрія та краса"

Про матеріал
Симетрія — передусім геометричне поняття, однак воно застосовується також щодо негеометричних об'єктів у математиці загалом, інших науках: фізиці, хімії, біології, і в інших галузях : філософії, естетиці, соціології, мистецтві тощо. Матеріал містить огляд застосування поняття "Симетрія" у різних галузях людської діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Симетрія

Номер слайду 2

Симетрíя (від грец. συμμετρεῖν — міряти разом) — властивість об'єкта відтворювати себе при певних змінах, перетвореннях чи трансформаціях, які називаються операціями симетрії. Розрізняють симетрію тіл, симетрію властивостей і симетрію відношень.

Номер слайду 3

Дзеркальна симетрія

Номер слайду 4

Дзеркальною називається симетрія щодо операції відбиття відносно площини або, в планіметрії, лінії. У планіметрії цей тип симетрії називають осьовою

Номер слайду 5

Дзеркальна симетрія: прекрасні фотографії чудових пейзажів

Номер слайду 6

Центральна симетрія. Геометрична фігура має центральну симетрію щодо певної точки, яка називається центром симетрії, якщо для будь-якої точки фігури існує інша точка, розташована на лінії, що сполучає дану точку з центром, з іншого боку від центра на однаковій відстані.

Номер слайду 7

Центральна симетрія в архітектурі

Номер слайду 8

Симетрія у природі

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Архітектура

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

мистецтво

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Мандала

Номер слайду 22

Текстильне мистецтво

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Симетрія в декоративно-прикладному мистецтві нашого народу

Номер слайду 26

Симетрія і література І що сало? Ласощі…  (Олександр Ірванець) О, гомін німого (Тарас Девдюк) Козак з казок «Бувалу булаву б…»  (Іван Іов) Паліндром — і ні морд, ні лап    (Іван Іов)Козак з казок. Уже лисі ліси… Лежу. Уже ребра татар бережу. Умру. Суму сум — у сурму,А мене нема…(Олег Будзей. Із збірки «З архіву душі», 1999)

Номер слайду 27

Ось симетріїНехай стає кохання ледь відчутним,Нехай проходять хмари кудись вдаль. Нехай порівнюють весну із груднем,Нехай нас не торкається печаль. Нехай летять в далекий край лелеки,Нехай стають нестримними слова,Нехай з тобою ми тепер далекі,Нехай нас не торкається біда. Нехай бадьорий ранок віє смутком,Нехай тривожать мрії й почуття,Нехай минає час занадто хутко,Занадто хутко, навіть для життя.____________________________Занадто хутко, навіть для життя. Нехай минає час занадто хутко,Нехай тривожать мрії й почуття,Нехай бадьорий ранок віє смутком. Нехай нас не торкається біда,Нехай з тобою ми тепер далекі,Нехай стають нестримними слова,Нехай летять в далекий край лелеки. Нехай нас не торкається печаль,Нехай порівнюють весну із груднем. Нехай проходять хмари кудись вдаль,Нехай стає кохання ледь відчутним. 

Номер слайду 28

Симетрія і людина

Номер слайду 29

Міф про ідеал краси«Симетричні риси обличчя виглядають більш привабливими?»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Peredriy Zhanna
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 листопада 2021
Переглядів
1300
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку