Презентація "Система методичної роботи, організація безперервного професійного розвитку педпрацівників, підвищення їх педагогічної майстерності"

Про матеріал
Рівень професійної компетентності педагога — це його знання, вміння, особистий досвід. Бути компетентним означає бути здатним мобілізувати в певній ситуації отримані знання й досвід. Професійну компетентність потрібно постійно розвивати й удосконалювати. Поняття професійної компетентності педагога виражає єдність його теоретичної та практичної готовності до здійснення педагогічної діяльності і характеризує його професіоналізм. Педагогічний професіоналізм, педагогічна компетентність — розглядаються в контексті безперервної педагогічної освіти й педагогічної діяльності, вимог до педагога і його підготовки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Система методичної роботи, організація процесу безперервного професійного розвитку педагогічних працівників, підвищення рівня їхньої педагогічної майстерностіДПТНЗ «Заліщицьке ВПУ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Головна мета методичної роботи. Реалізується вона різними шляхами, але основним є організація і проведення на належномурівні методичної роботи з педагогічними кадрами

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

При організації методичної роботи важливо брати до уваги, що в педагогічній науці відбуваються постійні зміни в обґрунтуванні методик, технологій, методів і прийомів навчання, які потребують уваги тих, хто їх використовує.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Методична робота планується окремим розділом річного плану роботи училища, розробляється на основі аналізу діяльності педагогічного колективу за попередній навчальний рік та спрямовується на вирішення єдиної методичної проблеми «Впровадження нових педагогічних та виробничих технологій у навчально – виховний процес як необхідна умова формування професійних компетентностей конкурентоспроможного робітника». Термін реалізації 2018-2023 рр. Етапи роботи над науково-методичною темою:І етап: 2018/ 2019 навчальний рік – підготовчий, теоретичне дослідження проблеми, опанування науково-теоретичних основ і технологій діяльності з розвитку компетентного учня, його самоактуалізації, ознайомлення педагогів з віртуальним методичним кабінетом, накопичення теоретичного матеріалу.ІІ етап: 2019/2020 – 2020/2021 – 2021/2022 навчальні роки – реалізація науково-методичної проблеми у роботі педагогічного колективу, удосконалення освітнього процесу, формування перспективного педагогічного досвіду у рамках училища, корекція діяльності педагогів, що мають проблеми.ІІІ етап: 2022/2023 навчальний рік – узагальнюючий, аналіз результатів опанування науково-методичною проблеми, систематизація накопиченого досвіду; узагальнення досвіду роботи колективу, висвітлення результатів діяльності в засобах масової інформації.

Номер слайду 10

В училищі склалася чітка система організації методичної роботи, яка охоплює всі сторони педагогічної діяльності та сприяє реалізації основної навчально-методичної проблеми. Керівництво і педагогічний колектив перебувають у постійному творчому пошуку продуктивних шляхів вирішення проблеми підготовки висококваліфікованих кадрів для української економіки, нестандартних підходів до організації науково-методичної роботи.

Номер слайду 11

Навчально-методична робота здійснюється за колективною, груповою та індивідуальною формами, а її основні напрями реалізуються через засідання педагогічної ради, інструктивно-методичні наради, засідання методичних комісій, роботу методичного кабінету, педагогічних шкіл, психолого-педагогічні семінари тощо.

Номер слайду 12

Колективні форми МРПедагогічна рада. Методичнарада. Педагогічна виставка. Педагогічні конференції,семінари. Робота над єдиноюнауково-методичною проблемою

Номер слайду 13

Методичні об’єднання. Групові форми МР Школа педагогічної майстерностіТворчі групи. Тренінги Семінари Майстер-клас

Номер слайду 14

Індивідуальні форми МР Наставництво Взаємовідвідування уроків. Самоосвіта Робота над Індивідуальною проблемою. Атестація

Номер слайду 15

Індивідуальна методична робота педагогічних працівників здійснюється шляхом самоосвітньої діяльності, взаємовідвідування та детальному аналізу проведених уроків, предметних тижнів, позаурочних заходів, конкурсів фахової майстерності, написання методичних розробок.

Номер слайду 16

Рівень професійної компетентності педагога — це його знання, вміння, особистий досвід. Бути компетентним означає бути здатним мобілізувати в певній ситуації отримані знання й досвід. Професійну компетентність потрібно постійно розвивати й удосконалювати. Поняття професійної компетентності педагога виражає єдність його теоретичної та практичної готовності до здійснення педагогічної діяльності і характеризує його професіоналізм. Педагогічний професіоналізм, педагогічна компетентність — розглядаються в контексті безперервної педагогічної освіти й педагогічної діяльності, вимог до педагога і його підготовки. Вимога «Підвищення професійної компетентності педагогічних працівників» має два критерії:

Номер слайду 17

Номер слайду 18

З метою практичної реалізації завдань оновлення змісту професійно-технічної освіти, створення єдиного інформаційного простору для якісного забезпечення інформаційної підтримки інноваційної діяльності методичної роботи закладу, в училищі створено віртуальний методичний кабінет https://padlet.com/oksanabojchuk69/padlet-a5zn7ro5te8m4npg

Номер слайду 19

Віртуальний методичний кабінет

Номер слайду 20

Віртуальний методичний кабінет – це форма інтерактивного спілкування педагогічних працівників та адміністрації, яка забезпечує оптимальний доступ до необхідної інформації, дозволяє обмінюватися інформацією, надавати оперативну методичну допомогу молодим педагогічним працівникам. Ділитися досвідом роботи, ідеями, технологіями, дослідженнями і можливість творчої самореалізації.

Номер слайду 21

«Освіта – скарб;праця – ключ до нього»П’єр буаст

pptx
Додав(-ла)
Бойчук Оксана
Додано
1 квітня
Переглядів
129
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку