Презентація "Ситуація успіху на уроках української мови"

Про матеріал
Оригінальні способи перевірки домашнього завдання на уроках української мови та літератури
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ситуація успіху на уроках української мови та літератури під час перевірки домашнього завдання

Номер слайду 2

Успіх у навчанні – єдине джерело внутрішніх сил дитини, що народжує енергію для подолання труднощів і бажання вчитися.

Номер слайду 3

Педагогічні завдання, які вирішує ситуація успіху на уроці: виховання свідомого прагнення до вивчення української мови та літератури; вироблення в учнів компетенцій комунікативної доцільності використання засобів української мови в різних життєвих ситуаціях; ознайомлення з українською мовною системою як основою для формування умінь і навичок – орфоепічних, граматичних, лексичних, правописних, стилістичних; формування духовного світогляду учнів.

Номер слайду 4

Одним з етапів уроків є перевірка домашнього завдання. Так як засвоєння умінь і навичок, а також повторення навчального матеріалу відбувається головним чином у процесі домашньої роботи учнів, яка, доповнюючи і продовжуючи урок, сприяє поглибленню і розширенню знань учнів, привчає їх до самостійного мислення.

Номер слайду 5

Як зацікавити до виконання домашнього завдання?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Учитель ставить питання і кидає м'яч учневі. Учень впіймавши м'яч, дає відповідь .

Номер слайду 9

Питання автору (у формі інтерв'ю) Учитель пропонує учням придумати декілька питань авторові твору. Відповідають на питання підготовлені учні, а на найскладніші з них - учитель. Світлофор Зелена сторона «світлофора» - готовність учня до відповіді на поставлене питання ("Знаю"!), червона - учень не готовий відповісти ("Не знаю"!).

Номер слайду 10

Звіряння з проектором (комп’ютером) Правильний варіант виконання домашнього завдання виводиться вчителем на екран монітора. Учні звіряються з ним, виправляють допущені помилки, отримуючи необхідні коментарі від учителя або однокласників.

Номер слайду 11

Тематичний кросворд Необхідно скласти кросворд за відповідною темою та запропонувати його учням. Особливо діти люблять інтерактивні кросворди, які можна розгадувати всім класом.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ppt
Додано
31 березня 2020
Переглядів
1117
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку