Презентація: "Соціальні норми".

Про матеріал

В презентації надано матеріал з даної теми з елементами анімації. Для проведення онлайн уроків.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

СОЦІАЛЬНІ НОРМИ -ЦЕ ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ ЛЮДЕЙ У СУСПІЛЬСТВІ, ЗУМОВЛЕНІ ОБ’ЄКТИВНИМИ ЗАКОНОМІРНОСТЯМИ, ЩО Є РЕЗУЛЬТАТОМ СВІДОМОЇ ВОЛЬОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СУСПІЛЬСТВА, МІРА ПОВИННОГО ТА МОЖЛИВОГОсоціум. ПРАВИЛА-норми. ЗВИЧАЇКОРПОРАЦІЯРЕЛІГІЯМОРАЛЬПРАВОМІРАДЕРЖАВАУ футболі існують правила гри І в суспільстві (соціумі) обов'язково існують правила. До найбільш впливових відносяться:звичаї, корпоративні (для певних об'єднань), релігійні, норми моралі Окрему роль відіграють правові норми Тому, що тільки правові норми встановлюються та охороняються державою. Якщо суб'єкт виходить за межі дозволеного, до нього будуть застосовані санкції.

Номер слайду 2

Основні характеристики правової системи. СВОБОДАПРАВОДЕРЖАВАРІВНІСТЬФОРМАЛЬНІСТЬПРИМУСОБОВ’ЯЗКОВІСТЬПраво, як волевиявлення держави - система загальнообов’язкових, установлених або санкціонованих державою, гарантованих і забезпечених нею правил поведінки, що тісно між собою зв’язані та регулюють суспільні відносини між людьми в інтересах певної частини (більшої чи меншої) населення в соціально неоднорідному суспільстві. Кожна людина має право на свободу та особисту недоторканність. Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Система права має певний вираз. Кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.

Номер слайду 3

ДЖЕРЕЛА ПРАВА

Номер слайду 4

ПРАВОВА НОРМА - ПРАВИЛОправогалузь- первинні елемент системи права, загальнообов’язкове правило поведінки, що встановлено державою.- регулює окрему частину суспільних відносингалузьгалузьгалузь. Галузь права- сукупність якісно однорідних правових норм, які регулюють певну, окрему, якісно однорідну сферу суспільних відносинІНСТИТУТ ПРАВА- сукупність правових норм, які регулюють певний, окремий вид суспільних відносин. Сукупність правових норм – це система права.

Номер слайду 5

СТРУКТУРА ПРАВОВОЇ НОРМИзакон!гіпотеза?закондиспозиціясанкція(від грец. hypothesis - підстава, припущення)- ЧАСТИНА НОРМИ ПРАВА, ЯКА МІСТИТЬ УМОВИ, ОБСТАВИНИ, З НАСТАННЯМ ЯКИХ МОЖНА ЧИ НЕОБХІДНО ЗДІЙСНЮВАТИ ПРАВИЛО, ЩО МІСТИТЬСЯ В ДИСПОЗИЦІЇ(від лат. dispono - розташовую, влаштовую)- ЧАСТИНА НОРМИ ПРАВА, ЯКА МІСТИТЬ СУБ’ЄКТИВНІ ПРАВА ТА ЮРИДИЧНІ ОБОВ’ЯЗКИ, ТОБТО САМЕ ПРАВИЛО ПОВЕДІНКИ(від лат. sanctio - найсуворіша постанова)- ЧАСТИНА НОРМИ ПРАВА, ЯКА МІСТИТЬ ЮРИДИЧНІ НАСЛІДКИ ВИКОНАННЯ ЧИ НЕВИКОНАННЯ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ

Номер слайду 6

д/з. Опрацювати § 4 ст. 32-40

pptx
Пов’язані теми
Правознавство, Презентації
Додано
17 квітня 2023
Переглядів
423
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку