Презентація "Сонячна система в математичних задачах"

Про матеріал

Розв'язування задач і вправ на виконання всіх дій з натуральними числами.

Презентація допоможе закріпити набуті знання, вміння і навички розв'язувати задачі і вправи на всі дії з натуральними числами, удосконалювати вміння застосовувати математичні знання до розв'язування нестандартних практичних задач.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сонячна система в математичних задачах Урок математики в 5 класі

Номер слайду 2

STEM - урок Тема: Розв’язування задач і вправ на виконання всіх дій з натуральними числами. Мета: закріплення набутих знань, вмінь і навичок розв’язувати задачі і вправ на всі дії з натуральними числами, удосконалення вмінь застосовувати математичні знання до розв’язування нестандартних практичних задач. Розширення кругозору учнів , розвиток пам'яті, уваги, вмінь порівнювати, аналізувати, робити висновки; розвиток пізнавальної активності, позитивної мотивації до навчання, інтересу до вивчення математики та природознавства. Виховання любові до природи; самостійності, вміння працювати в колективі, поваги один до одного.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Ти мені - я тобі Як називються числа при множенні? Які ви знаєте закони множення? Як помножити натуральне число на розрядну одиницю 10, 100, 1000 і т.д.? Як знайти невідоме ділене? Сформулювати правило ділення суми на число. Які є особливі випадки множення ? Що означає розв‘язати рівняння? Який вираз називається буквеним? Як знайти невідомий дільник?

Номер слайду 5

Кросворд    1.Результат додавання 2.Закон множення , записаний у такому вигляді (а ∙ в) ∙ с = а ∙ ( в ∙ с) 3. Рівність, що містить невідоме 4. Результат віднімання 5. Розв ’язок рівняння 5 ∙ х = 50 1 2 2 4 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Сонце У центрі Сонячної системи розташована палаюча куля, діаметр якої більш ніж у сто разів перевищує діаметр Землі. Це Сонце, найближча до нас зоря .На якій же відстані від нашої планети знаходиться Сонце?

Номер слайду 8

Розв’язати рівняння і корінь помножити на 1000000 та дізнаємося на якій відстані від Землі знаходиться Сонце ( х – 10) : 2 = 70

Номер слайду 9

Планети Сонячної системи Навколо Сонця обертається сила- силенна астероїдів, комет , метеоритів та планет, серед яких і наша Земля. Скільки ж їх і які вони ми дізнаємося розв’язавши наступні вирази:

Номер слайду 10

Обчислити вирази (12∙5+3∙10) : 10 (564 : 94 + 2592 : 144 ) · 25 - 591

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Планети Сонячної системи Меркурій Венера Земля Марс Юпітер Сатурн Уран Нептун

Номер слайду 14

Навіть на відстані 150 млн км сонячне світло настільки яскраве, що може пошкодити очі людини, якщо подивитись на Сонце без захисних окулярів. Палаюче Сонце, посилає в усіх напрямках потоки електромагніт-ного випромінювання, яке ми сприймаємо як світло, а також інфрачервоні та ультрафіолетові промені, яких ми не бачимо. Яка ж температура на Сонці ? Розв’язати рівняння Х : 1000 = 15 000 ((Х – 1000) : 10) + 40 = 540

Номер слайду 15

Фізкультхвилинка Опівночі йшов дощ. Чи можна сподіватися на сонячну погоду через 72 год?

Номер слайду 16

До складу Сонця в основному входять дві речовини – водень і гелій. Учені стверджують , що, незважаючи на свій поважний вік, Сонце майже не змінилося і буде світити ще багато років , поки весь водень не перетвориться на гелій. Який же вік Сонця?

Номер слайду 17

Розв'язати задачу ( робота в парах) Із двох пунктів, відстань між якими 52 км вийшли назустріч два пішоходи і зустрілися через 4 год. Знайти швидкість кожного пішохода, якщо відомо, що швидкість другого на 3 км/год більша від швидкості першого.

Номер слайду 18

Сукупність фізичних змін , що відбуваються на Сонці, називаються сонячною активністю . За цей час на Сонці з’явлюються та зникають плями, відбуваються вибухи та спалахи. Під час найбільшої сонячної активності на Сонці частішими стають вибухи та спалахи , які створюють надпотужні сонячні промені . Частина з них досягає Землі і може порушувати радіозв’язок, роботу компасів, погіршувати самопочуття людей Як же часто змінюється його активність?.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Скласти та розв‘язати задачу ▲АВС- рівнобедрений. АВ= 9 см Р= 31 см. АВ - ? ’ А В С

Номер слайду 21

Якщо Сонце знаходиться на такій великій відстані від нас, то скільки ж часу потрібно променю щоб долетіти до Землі?

Номер слайду 22

Спростити вираз і знайти його значення якщо а =1 6(а-7)+2(а+21)

Номер слайду 23

-Сьогодні на уроці я навчився… - Найцікавішим на уроці було…

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Гуменюк Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Решетило Анна Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Математика, Презентації
Додано
20 лютого 2023
Переглядів
543
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку