Презентація: "Співпраця з документами в мережі Інтернет"

Про матеріал

Презентація для вивчення теми за новою програмою для 4 класу з використанням інструктивної картки для операційної системи Linux.

Ця презентація створена на допомогу вчителю.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель інформатики Івасюк Галина Іванівна. Співпраця в Інтернеті

Номер слайду 2

Співпраця в мережі (спільні документи, презентації, карти, колажі тощо). Служби для обміну знаннями, задоволення творчих потреб школярів. Мета: навчальна, розвиваюча, виховна. Тема уроку:

Номер слайду 3

. На минулому уроці ми познайомилися з інформаційними ресурсами Інтернету, пошуком навчальних матеріалів в мережі, з комп’ютерними мережами. Давайте пригадаємо разом. Вправа «закінчи речення»Що такe пароль-( цe)Що такe логін – (цe.)Що такe eкаунт – (це.)Що такe eлектронна пошта – (цe.)Що такe браузер –( це.)

Номер слайду 4

Стерті слова.1. Системний …(б…)2. Мої …(д…)3. Лазерний …(п…)4. Робочий…(с…)5. Графічний…(р…)6. Маніпулятор…(м…)7. Текстовий…(р…)8. Всесвітня мережа…(І…)9. Мій…(к…)10. Персональний …(к…)11. Жорсткий …(д…)12. Панель …(у…)13. Компакт …(д…)14. Операційна …(с…)15. Комп’ютерна …(м…)16. Кольоровий …(п…)

Номер слайду 5

6 лютого 2018 року у світі буде відзначатися День безпечного Інтернету, який пройде під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою». Ця міжнародна календарна подія виникла в 2004 році. У всьому світі, День безпеки в Інтернеті відзначається в більш ніж ста країн, для того щоб об’єднатися з метою сприяння та створення найбільш позитивного і кращого Інтернету. День безпечного Інтернету -6 лютого 2018 року. Пояснeння нового матeріалу

Номер слайду 6

Співпраця в Інтернеті - процес, при якому люди працюють разом на інтелек- туальній, науковій або практичній діяль- ності. Електрона співпраця об'єднує людей в електронному вигляді через Інтернет з використанням таких інструментів, як електронна пошта, Інтернет – сайти у всесвітній павутинні. (Word Wide Web). Співпраця в Інтернеті

Номер слайду 7

Співпраця дозволяє співробітникам спілкуватися в будь який час, з будь якого місця з людьми, які знаходяться в іншому місті. Люди з різних частин будівлі, країни або континенту можуть обмінюватися інформа- цією, співпрацювати в спільних документах, вчитися разом, спільно приймати рішення та вирішувати проблеми, що з'являються. Співпраця в Інтернеті

Номер слайду 8

Проблемне запитання. Уявіть собі. що ваш товариш поїхав відпочивати і вам обов’язково необхідно тeрміново йому передати новину . Як бути в цьому випадку?

Номер слайду 9

Це можна зробити за допомогою режиму онлайн. Сьогодні режим онлайн дужe популярний для багатьох людей у світі. Вже не потрібно розсилати документи. Вручну виконувати зміни і здійснювати пошук. Під час спільної роботи документ використовують декілька авторів. Вони одночасно можуть працювати над документом . Це треба пам'ятати!

Номер слайду 10

Документи серверу Google дозволяють:мати доступ до своїх документів з будь-якого комп’ютера, підключеного до Інтернету;організувати процес під час віддаленої роботи;організувати одночасну роботу з одним документом для 30 осіб; проводити дослідження.  Це безкоштовний мережевий офісний пакет, що включає текстовий, табличний редактор і службу для створення презентацій. Документи зберігаються на сервері Google

Номер слайду 11

Фізкультхвилинка. Всі піднесли руки – разІ навшпиньки встав весь клас. Два - присіли, руки вниз. На сусіда не дивись. Будем дружно ми вставати. Щоб ногам роботу дати. Хто старався присідати. Може вже відпочивати.

Номер слайду 12

Це треба пам'ятати!Тому суворо заборонено:вмикати і вимикати апаратуру без вказівки учителя;торкатися роз’ємів з’єднувальних кабелів та самих кабелів;торкатися екрана і тильної частини монітора;переміщувати увімкнені складові обчислювальної системи класти будь-які предмети на системний блок, моніторприймати їжу, користуватись розпилювачами парфумів.користуватись мобільними телефонами.

Номер слайду 13

Привітання 1 команди Суперник сьогодні серйозний у нас. Ми щиро і радо вітаємо вас. Хай гумор на хвилях злітає стрімких, І сміх щиросердний єднає усіх. Привітання 2 команди. Святковий цей зал нас усіх об'єднав. В змаганнях віднині ареною став. Хай будуть веселі обличчя у всіх. Девіз наш сьогодні - дотепність і сміх.

Номер слайду 14

10 золотих правил безпеки в Інтернеті для дітей. 1. Нікому без дозволу батьків не давати особисту інфор-мацію: домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву й адресу школи. 2. Якщо знайдете якусь інформацію, що турбує вас, негайно сповістіть про це батьків. 3. Ніколи не погоджуватися на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в Інтернеті. Якщо все ж таки це необхідно, то спочатку потрібно спитати дозволу бать-ків, а зустріч повинна відбутися в громадському місці й у присутності батьків. 4. Не посилати свої фотографії чи іншу інформацію без дозволу батьків.

Номер слайду 15

10 золотих правил безпеки в Інтернеті для дітей. 5. Не відповідати на невиховані і грубі листи. Якщо одержите такі листи не з вашої вини, то сповістіть про це батьків, нехай вони зв'яжуться з компанією, що надає послуги Інтернет. 6. Розробити з батьками правила користування Інтернетом. Особливо домовитися з ними про прийнятний час роботи в Інтернеті і сайти, до яких ви збираєтесь заходити. 7. Не заходити на аморальні сайти і не порушувати без згоди батьків ці правила. 8. Не давати нікому крім батьків свої паролі, навіть найближчим друзям. 9. Не робити протизаконних вчинків і речей в Інтернеті. 10. Не шкодити і не заважати іншим користувачам.

Номер слайду 16

Практична робота. Встановіть англійську мову. Введіть пароль комп’ютера…(Pupil…1,2,3,4,5,6,7,8,9,10). Завантажити Інтернет -Програми – Тенета – Firefox ESR-В пошуковому рядку набeріть -gmail-. Відкрийтe Gmail -бeзкоштовнe сховищe та eлeктронна пошта від Google. У вікні Gmail натисніть команду Увійти. Зайдіть в акаунт gmail (navchalna3form1@gmail.com (navchalna4form1@gmail.com) Відкрийтe надісланий вчителем лист Практичне завдання Google- Документи .

Номер слайду 17

Практична робота.9. Відкрийтe документ , який наданий у спільний доступ «10 золотих правил безпеки в Інтернеті»10. Створіть правило за зразком .11. Перегляньтe папку Вхідні листи.12. Відкрийтe надісланий вчителем лист Практичне завдання Google- Презентації . 13. Відкрийтe прeзeнтацію , яка надана у спільний доступ «10 золотих правил безпеки в Інтернеті»14. Виконайтe завдання за карткою.

Номер слайду 18

. Вправи для очей. Раз, два, три! Очі догори! На чотири, п’ять і шість, треба міцно їх стулить, знову очі догори, і рахуєм раз, два, три. Швидко поморгати протягом 1-2 хвилини.

Номер слайду 19

Рефлексія. Сьогодні ви гарно попрацювали й справилися із усіма завданнями . А для того, щоб з'ясувати, як пройшов наш урок підведемо підсумок. Прикріпіть на дошку зображення з комп’ютером, якщо завдання виконав і ваш настрій сьогодні на уроці чудовий.

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Розробки уроків
НУШ
Додано
2 лютого 2018
Переглядів
2751
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку