Презентація "STEM-освіта на уроках математики"

Про матеріал
Матеріал допоможе вчителю розвивати творче мислення, навички використання інженерного підходу до розв’язання реальних завдань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

STEM-освіта на уроках математики

Номер слайду 2

Світ обертається навколо інновацій: нові ідеї, нові продукти, нові рішення існуючих проблем. Наука, технології, інженерія та математика є основою для інновацій. Розвиток STEM-напрямків в освіті має вирішальне значення для розвитку суспільства. Сьогодні майже всі використовують IPhone та інші смартфони. Без технологій уявити наш світ сьогодні просто неможливо. Це також говорить про те, що технологічний розвиток буде продовжуватися, і STEM навички є основою цього розвитку.

Номер слайду 3

Ця технологія дає можливість поєднати такі непоєднувальні поняття як наука, технологія, інженерія та математика для обчислення даних при створенні проектів. Чому саме STEМ?

Номер слайду 4

- розвиток творчого мислення, навичок використання інженерного підходу до розв’язання реальних завдань, розуміння важливості дизайну,усвідомлення ролі технології у їхньому вирішені. Мета STEM освіти

Номер слайду 5

Однією з форм STEM-навчання є уроки/заняття, які спрямовані на встановлення міжпредметних зв’язків і сприяють формуванню в учнів цілісного, системного світогляду, актуалізації особистісного ставлення до питань, що розглядаються на уроці/занятті. Такі уроки/заняття можуть проводитися шляхом об’єднання схожої тематики кількох навчальних предметів або формування інтегрованих курсів чи окремих спецкурсів.

Номер слайду 6

Уроки STEM відрізняються активною комунікацією і командною роботою учнів. Діти не бояться висловити будь-яку свою думку, вони вчаться говорити і презентувати свої результати. Коли діти беруть активну участь в процесі, вони добре запам’ятовують урок.

Номер слайду 7

З найбільш поширених засобів, які використовуються для STEM-навчання, є конструктори, робототехнічні системи, моделі, вимірювальні комплекси та датчики, лабораторні прилади, електронні пристрої, що допомагають учням у засвоєнні якісно нових трансдисциплінарних знань.

Номер слайду 8

Конструктор LEGO це потужний інструмент навчання в ході використання якого дитина:застосовує логіку, розвиває моторику, креативне мислення;вчиться створювати реальні речі;формуються навички долати труднощі, працювати в команді.

Номер слайду 9

Ось приклад використання LEGO на уроці математики в 4 класі по темі «Дроби». Учні викладають дроби, показують як їх можна додавати та віднімати, порівнюють та знаходять частину від числа. Таким чином можна проілюструвати порівняння дробів та частин.

Номер слайду 10

Одним із дієвих засобів є практико-орієнтовані завдання. Наприклад: «Обчисліть площу класної кімнати, виконавши необхідні вимірювання», «Визначте довжину власного кроку та виміряйте кроками довжину і ширину спортивного майданчика біля школи».

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Порахувати приклади, що написані на паперових стаканах. Покласти необхідну кількість дерев'яних паличок у кожний стакан.

Номер слайду 13

 Приготувати картки. Відповіді написати на стаканчиках. Грати по принципу "Лото".

Номер слайду 14

 Додаємо і віднімаємо із паперовими стаканами.

Номер слайду 15

Вивчаємо таблицю множення.

Номер слайду 16

Ігри із сірниками: перемістити тільки один сірник, щоб отримати вірну рівність.

Номер слайду 17

Як створити STEM-урок1. Залучайте учнів до вирішення реальних проблем та ситуацій.2. Формулюйте чіткі критерії до завдань, які виконують учні.3. Сприяйте продуктивній командній роботі4. Застосовуйте елементи інженерного проєктування.5. Занурюйте учнів у практичне та відкрите дослідження.

Номер слайду 18

Бережіть себе і родину!Дякую за увагу!Бажаю Вам нових ідей!Навчаємося, бо ми цього варті!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Новомлинська Дар'я Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 березня 2021
Переглядів
6038
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку