Презентація "Степова рослинність України"

Про матеріал

Цю презентацію підготували учні 8 класу:Данилевич Богдана

Кримець Юля, Пискір Віта; ЗОШ І-ІІІст. с.Городниця. Її можна використовувати на уроках географії при вивченні теми "Рослинний світ України".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Степова рослинність України. Підготували Учениці 8 класу. Данилевич Богдана. Кримець Юля. Пискір Віта

Номер слайду 2

Степова зона розташована на півдні України і простягається широкою смугою від західних до східних її кордонів. Степова рослинність розвивається на різних відмінах чорноземних та каштанових грунтів і є зональним типом рослинності

Номер слайду 3

За степовою рослинністю, яка є відображенням грунтових, кліматичних і орографічних умов, в межах степу виділяють три підзони:• різної равно-типчаково-ковилові степи;• типчаково-ковилові степи;• пустельні полиново-злакові степи.

Номер слайду 4

Степова рослинність. В поширенні степової рослинності простежуються такі закономірності: у лісостеповій зоні розвивалися лучні степи та остепнені луки; у степовій зоні — різнотравно-типчаково-ковилові степи (на півночі), типчаково-ковилові степи (у середній частині степової зони), полиново-типчакові (полиново-дерновинні сухі степи).

Номер слайду 5

Типчаково-ковилові степи знаходяться на південь від попередніх степів. У їх травостої поширені ксерофільні дерновинні злаки (ковила, типчак), немає північного різнотрав'я, поширені пижма, полин австрійський, гвоздика плямиста, ферула східна, шавлія сухо степова та ін. Ці степи збереглися в заповіднику Асканія-Нова, Степовому Криму.

Номер слайду 6

Лучні степи розвинулись на рівнинах і в Кримських горах. У рівнинних лучних степах поширені злакові рослини (ковила пірчаста, волосиста, довголиста), типчак, тонконіг; серед них ростуть конюшина, гадючник, маренка рожева, шавлія лучна. Ефемери і ефемероїди представлені незабудкою дрібноцвітною, переломником, крупкою дібровною та ін.

Номер слайду 7

Для степової зони характерна трав'яна степова рослинність. Весною, коли в ґрунті ще достатньо вологи, з'являються ефемерні рослини: півники, гіацинти, крокуси, горицвіт, тюльпани, півонії, маки. Дерева і кущі зустрічаються на берегах водойм і в балках. У степах іноді можна зустріти зарості тернику, шипшини, мигдалю,степової вишні.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
2 лютого 2020
Переглядів
34022
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку