Презентація "Стійкість природних компонентів геосистем до антропогенних забруднень. Форми стійкості геосистем"

Про матеріал

Презентаці - це конспект уроку в електронній формі. В ній представлені і таблиці, і цікаві факти з даної теми. Презентація повторює структуру уроку Вона є повністю готовим матеріалом для проведення уроку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екологія Тема Урок №6 Стійкість природних компонентів геосистем до антропогенних забруднень. Форми стійкості геосистем. Практична робота Порівняння обсягів і структури забруднення міст України

Номер слайду 2

Метасформувати поняття про стійкість природних геосистем до антропогенних забруднень; розглянути форми стійкості геосистем;удосконалювати вміння спостерігати, аналізувати, порівнювати, творчо розв’язувати поставлені завдання;формувати ціннісні орієнтації на збереження природи

Номер слайду 3

Поняттястійкість геосистеми;форми стійкості геосистем;потенціал стійкості атмосфери

Номер слайду 4

Жорстокість і неуцтво не думають про майбутнє М. Реріх(художник, філософ, археолог, мандрівник, письменник)

Номер слайду 5

Обсяги забруднення міст України

Номер слайду 6

Чому?За даними Державного комітету статистики в 2009 р. в Україні було викинуто в атмосферу 6,4 млн т шкідливих речовин. Це на 10,6% менше, ніж було в 2008 р.

Номер слайду 7

На думку експертів, зниження сталося виключно внаслідок скорочення обсягів промислового виробництва в 2009 р.

Номер слайду 8

Зміни природного середовища залежать від:- Інтенсивності прояву речовинного складу забруднювачів- Здатності природи до самоочищення

Номер слайду 9

Стійкість до антропогенного навантаження – одна з основних властивостей геосистем, від якої залежить:1) екостан ландшафтів (ступінь перетворення людською діяльністю);2) здатність тривалий час виконувати свою соціально-економічну функцію.

Номер слайду 10

Форми стійкості геосистем – одна з основних властивостей геосистем, від якої залежить:1) інертність (не виходить із заданої області станів);2) відновлюваність (повертається до області станів після виходу з неї);3) пластичність (наявність у геосистемі кількох областей станів та її здатність переходити з однієї такої області до інших).

Номер слайду 11

Стійкість геосистеми. Здатність у разі дії зовнішнього чинника перебувати в одній області станів і повертатися до неї завдяки інертності і відновлюваності, а також переходити завдяки пластичності з однієї області станів до інших, не виходячи при цьому за рамки інваріативних змін упродовж заданого інтервалу часу

Номер слайду 12

Висновок(за результатами практичної роботи)

Номер слайду 13

Домашнє завдання- Опрацювати параграф №10 підручника, конспект;- Розв’язати екологічну задачу. За добу людина вдихає приблизно 25 кг повітря. При роботі двигуна внутрішнього згорання витрачається 1825 кг кисню на кожні 100 км шляху. Який час могла б дихати цим киснем людина?

Номер слайду 14

За бажанням домашнє завдання- Скласти інформаційний лист щодо власного внеску для охорони довкілля (належно оформити);- виступ про те, як шкідливі речовини атмосфери, гідросфери, літосфери впливають на здоров’я людини.- завдання круглого столу на ст. 46 (вплив інтенсивності ерозійних процесів на стан грунтового покриву України, Миколаївщини)

Номер слайду 15

Всього найкращого!Бажаю стійкості до антропогенного забруднення. А вибір завжди залишається за кожним з вас

pptx
До підручника
Екологія (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Царик Л.П., Царик П.Л., Вітенко І.М.)
Додано
9 грудня 2018
Переглядів
2625
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку