Презентація "Створення ігрового проекту у Скретч"

Про матеріал
Презентація до уроку у 7 класі "Створення ігрового проекту у Скретч" (розділ "Алгоритми та програми)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Створення ігрового проекту

Номер слайду 2

Проект – одна складна програма або декілька програм, які реалізують єдине завдання. У процесі розроблення проекту потрібно дотримуватись таких основних правил: Чітко визначати мету створення проекту та його кінцевий результат. Вибрати або розробити за допомогою графічного редактора обєкти й фон сцени. Розробити відповідний алгоритм або визначити чіткий план поведінки обєктів. Розробити програму у середовищі Скретч. Налагодити проект. Зберегти проект. За можливості зберегти проект на Скретч-сайті.

Номер слайду 3

Якщо проект розробляє група учнів, то необхідно розподілити обов'язки між усіма членами групи. Поділ обов'язків може здійснюватися за різними принципами. Наприклад, за видами діяльності: художник, програміст, сценарист, тощо; за програмами: один учень розробляє першу програму, другий – наступну, тощо. РОБОТА НАД ПРОЕКТОМНалагодження проекту Одним із найскладніших етапів є налагодження проекту, в процесі якого відшукують і виправляють помилки. Помилки в програмах поділяють на синтаксичні та логічні.

Номер слайду 4

Помилки в програмах. Синтаксичні помилки. Виникають внаслідок неправильного запису команд, операторів або неприпустимої структури програми. В Скретчі таких помилок не виникає, оскільки команди не прописують, а використовують у вигляді готових блоків. Логічні помилки. Помилки, що виникають внаслідок неправильних дій користувача. Помилки цього типу має виявити і виправити сам розробник. Наприклад, якщо замість виразу а+b в програмі записано a-b, то це і є логічною помилкою. Якщо на сцені з'являються не ті виконавці, то це теж є логічною помилкою.

Номер слайду 5

Методи пошуку помилок. Призупинення виконання програми. За допомогою блока команд можна багаторазово на деякий час призупиняти виконання програми, що дає можливість проаналізувати результати. 2. Використання коментарів. Коментар – це пояснення окремих частин програми, а також виконуваних дій. Він допомагає полегшити розуміння програми. Особливо корисний для великих проектів. Коментар може бути вказаний у будь-якому місці програми та не впливає на результат її виконання.

Номер слайду 6

Способи виконання програм. Послідовне виконання програм(Пакетний режим)Після завершення виконання однієї програми, автоматично виконується друга, потім третя і т. д. У Скретчі для послідовного виконання команд використовують дві команди: Якщо після виконання алгоритму виконавця потрібно забрати зі сцени, то використовують команду Паралельне виконання програм. Суть паралельного виконання програм полягає в тому, що одночасно виконуються декілька програм, кожна з яких розроблена для конкретного об'єкта. У Скретчі можна розмістити на екрані декілька об'єктів, кожен із яких може бути керований окремою програмою. Крім того, об'єкти можуть взаємодіяти між собою, а сама сцена набувати різного оформлення і вигляду. Для переміщення об'єктів використовують команди: Діалогове виконання програм. Діалогові програми – це програми, які виконуються у процесі взаємодії з користувачем. Хід виконання і результати виконання таких програм залежать від конкретних дій користувача. Використовуються наступні команди:

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.8
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Явнікова Ольга Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Степенко Людмила Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Гайова Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Белеванцева Олена Миколаївна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
24 квітня 2019
Переглядів
14066
Оцінка розробки
4.8 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку