Презентація «Сучасне світове господарство»

Про матеріал
Презентація до курсу Географія. За підручником Г. Д. Довгань «Географія» 9 клас . Презентація «Сучасне світове господарство»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасне світове господарство

Номер слайду 2

Інтернаціоналізація виробництва

Номер слайду 3

Інтернаціоналізація виробництваІнтернаціоналізація виробництва — це встановлення безпосередніх стійких виробничих зв’язків між підприємствами різних країн, внаслідок чого виробничий процес в одній країні стає частиною процесу, що відбувається у світовому масштабі. Вона означає не що інше, як поступовий вихід виробництва за межі окремої країни та формування його міжнаціональних форм у рамках світового господарства.   Інтернаціоналізація виробництва — об’єктивний процес, що є наслідком поглиблення міжнародного поділу праці і становить основу розвитку всіх форм міжнародних економічних відносин. Значний вплив на неї справляє інтернаціоналізація капіталу.Інтернаціоналізація капіталу — це процес переплетіння і об’єднання національних капіталів, що проявляється як у створенні окремими компаніями об’єктів в інших державах, так і в розвитку міжнародних форм зв’язків і контактів між капіталами різних країн. Якщо інтернаціоналізація виробництва є об’єктивною основою інтернаціоналізації капіталу, то в свою чергу остання сприяє поглибленню інтернаціоналізації виробництва, веде до інтенсифікації господарських зв’язків між країнами. Важливу роль у процесі інтернаціоналізації капіталу відіграють вивезення капіталу, міграція капіталу між промислово розвинутими країнами, що посилилась з кінця 50-х рр. ХХ ст. Одним з проявів даного процесу є виникнення транснаціональних компаній, утворення міжнародних (міжнаціональних) промислових, банківських та інших об’єднань.

Номер слайду 4

Міжнародна економічна інтеграція

Номер слайду 5

Міжнародні організації

Номер слайду 6

Міжнародні організації

Номер слайду 7

Міжнародні організації

Номер слайду 8

Глобалізація. Глобаліза́ція — процес всесвітньої економічної, політичної та культурної інтеграції та уніфікації. У ширшому розумінні — перетворення певного явища на планетарне, таке, що стосується всієї Землі.

Номер слайду 9

Велика двадцятка G - 20?

Номер слайду 10

Домашнє завдання Прочитати параграф 9 підручника. Позначити на карті країни G – 20 (перелік ст. 47)За допомогою кольорів виділіть серед них розвинені країни та країни що розвиваються

pptx
Пов’язані теми
Географія, 9 клас, Презентації
До підручника
Географія 9 клас (Стадник О.Г., Довгань Г.Д.)
Додано
31 жовтня 2023
Переглядів
390
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку