Презентація "Сучасний комплекс проблем безпеки".

Про матеріал
Дана презентація може бути використана при проведенні уроку з основ здоров'я у 9 класі зі здобувачами освіти з порушеннями слуху. В даній презентації представлені різні форми та методи роботи для розвитку критичного мислення здобувачів освіти з порушеннями слуху.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнення знань з теми: «Сучасний комплекс проблем безпеки»Н. ШУТКО

Номер слайду 2

Хмара слів

Номер слайду 3

Алфавіт. Учні отримують завдання написати якнайбільше фактів про тему навчання, при цьому кожне слово- факт має починатися з літер алфавіту. «Безпека»Алгоритм дій Безпека Види загроз Глобальний Державна безпека Екологічна безпека…

Номер слайду 4

Фото - Завдання. Розгляньте фотоілюстрації. Визначте вид і рівень загрози в кожній наведеній ситуації. Поясніть, як протидіяти кожній загрозі на особистому, національному та глобальному рівнях.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Вправа «Я моделюю»Оцініть ризик для здоров’я і життя людини в наведених ситуаціях. Як діятимете ви? Які навички застосуєте?

Номер слайду 7

Проаналізуйте таку ситуацію: - підліток постійно ходить у навушниках, слухаючи музику, перебуваючи «на своїй хвилі», при цьому протягом дня він неодноразово переходить вулицю. У якій сфері та які ризики на особистому рівні виникають у разі такої поведінки? До яких наслідків вони призводять? Зробіть висновки.

Номер слайду 8

Проаналізуйте ситуацію: - підліток погано вчиться, йому нецікаво читати книжки, у нього немає звички до праці, він не вміє сказати собі слово «треба». У якій сфері та які ризики на особистому рівні виникають за такої поведінки? До яких наслідків вони призводять? Зробіть висновки.

Номер слайду 9

Проаналізуйте ситуацію: - підліток під час спілкування в Інтернеті повідомляє про себе різні відомості: адресу, телефон, інформацію про місця, де він буває. Він з легкістю заводить друзів у різних соціальних мережах і погоджується на зустрічі з незнайомцями. У якій сфері та які ризики на особистому рівні виникають за такої поведінки? До яких наслідків вони призводять? Зробіть висновки.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Перейдіть за посиланням та виконайте вправи:https://learningapps.org/20991446https://learningapps.org/10863772https://learningapps.org/10864316

Номер слайду 12

https://naurok.com.ua/test/uzagalnennya-znan-z-temi-suchasniy-kompleks-problem-bezpeki-ii-variant-8466.html

Номер слайду 13

Рефлексія

Номер слайду 14

https://learningapps.orghttps://naurok.com.ua

Номер слайду 15

pptx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 9 клас, Презентації
Інкл
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
23 листопада 2023
Переглядів
426
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку