Презентація "Світ тварин "

Про матеріал
Мета : ознайомити учнів з видами тварин. Задовільнити найдопитливіших учнів змістовними відповідями. Розвивати пізнавальний інтерес до тварин .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРО ТВАРИН ( для найдопитливіших )

Номер слайду 2

Яка тварина найбільша ?( блакитний кит )Блакитний кит – найбільша і найважча тварина. Вага двох із найбільших китів – 136 та 195 тон. Блакитні кити досягають довжини 35 метрів. Вони живляться крихітними організмами, які живуть у морі.

Номер слайду 3

Яка тварина найменша ? ( мала білозубка ) Носова частина малої білозубки витягнута з тупим кінцем. Мозкова частина плоска, багатокутної форми. Очі округлі і добре помітні, так само як і в інших представників цього роду. Хвіст тонкий і покритий короткими лусочками. Розміри: довжина тіла з хвостом становить 5—7 см. Довжина хвоста в основному дорівнює половині довжині всього тіла — 2,5—3,5 см. Верхня сторона тіла сіра, буро-сіра. Нижня сторона тіла біла, сіро-біла.

Номер слайду 4

Яка тварина найважча ?( африканський слон )Найважча тварина в світі, що мешкає на суші - африканський слон. Самці африканського слона виростають у довжину до 7,5 метрів, у висоту до 3,3 метрів, важать близько 7 тонн. Народжуються слоненята вагою 120 кг. Живуть слони до 70-80 років.

Номер слайду 5

Яка тваринка найлегша ?( сункус етруський )Сункус етруський - мала, рухлива тваринка з довгим, вузьким і гладким писочком. Голова і тулуб довжиною від 35 до 48 мм, хвіст від 24 до 29 мм, ступні - 6,8 - 8,1 мм. Вага тіла 1.3-2 гр. Череп малий і плескуватий, довжина якого 28,1 мм. Хвіст вкритий щетинистими волосками. Вуха відносно великі й опуклі. Зуби білі. У звірятка м'яке блискуче хутро сірого або коричневого кольору, та світло-сіре на животі. Живуть сункуси до 2 років.

Номер слайду 6

Яка тварина найшвидша ?( голкохвостий стриж )Голкохвостий або колючохвостий стриж невеликого розміру – 19-22см. Майже весь час перебуває у повітрі, ніколи не сідаючи на землю. Політ швидкий та стрімкий. Голкохвостий стриж - одна з найшвидших птахів, що розвиває швидкість понад 130-170 км/год. Політ супроводжується своєрідним звуком. Самі птахи досить мовчазні, часом видають тихий, деренчливий крик.

Номер слайду 7

Яка тварина найповільніша ?( равлик )Згідно з останніми проведеними дослідженнями, середня швидкість равлика складає близько 1,5 мм/с, тобто за одну хвилину він може здолати відстань, рівну приблизно 6 см (3,6 м/годину). Така маленька швидкість пересування равлика обумовлена особливостями його будови.

Номер слайду 8

Яка тварина найголосніша ?( європейський лангуст )Океанологи з'ясували, що найголоснішою твариною на планеті є європейський лангуст. Вчені стверджують, що тертя їх вусиків можна почути або відчути на відстані майже трьох кілометрів. Звуки можна порівняти з ревом двигуна турбореактивного літака.

Номер слайду 9

Яка тварина найрозумніша ?( шимпанзе )Першість у рейтингу належить шимпанзе. Ці людиноподібні мавпи лідирують з виготовлення та використання знарядь. У питанні кмітливості вони набагато кмітливіші людських дітей. Мавпочки ці вміють вибудовувати складні фігури, здатні контролювати своє оточення і спілкуватися з тваринами свого виду певними "мовними конструкціями".

Номер слайду 10

Яка тварина найсмішніша ?( чіпкохвоста мавпа ) Імператорського тамаріна одразу впізнаєте за довгими білими вусами, що звисають до грудей двома пасмами. Значну частину свого життя ці вусаті тварини проводять на деревах, куди не можуть залізти більшість мавп. Якого розміру: довжина тіла - 23,3-26,4 см, довжина хвоста - 36 - 42,1 см. Маса дорослих особин 180-250 г.

Номер слайду 11

Яка тварина наймиліша ?тюлень. Червона панда

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
21 серпня 2023
Переглядів
730
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку