Презентація "Світові тренди розвитку освіти"

Про матеріал
Презентація "Світові тренди розвитку освіти" містить поверхневий аналіз систем освіти ЄС, США та Японії. Може бути використана на уроках географії у якості допоміжного матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Світові тренди розвитку освіти

Номер слайду 2

Шкільна освіта. Загальноосвітніх стандартів у країнах ЄС не існує. А кожна країна керується власним законодавством. Проте країни-члени ЄС координують свою політику. Існують програми міжшкільних обмінів, літні школи для дітей та педагогів.

Номер слайду 3

Освіта в Європейському СоюзіВ Європейському Союзі відповідальними за освіту є держави-члени. Інституції ЄС відіграють допоміжну роль в освітніх процесах. У більшості країн ЄС вища освіта безкоштовна

Номер слайду 4

Erasmus ЄС вкладає капітал в освіту, у програми громадського потенціалу, які надають можливості громадянам ЄС жити, навчатися і працювати за кордоном. Найвідоміша програма такого типу називається Еразмус. У міжуніверситетьському обміну узяло участь більше ніж 2000000 студентів за останні 20 років.

Номер слайду 5

Болонський процесЄвропейський союз також є партнером у різних міжурядових проєктах, включно з Болонським процесом, метою якого є створення Європейського простору вищої освіти. З 2005 року Україна також приєдналася до Болонського процесу

Номер слайду 6

Програма «Tempus»Перша програма ЄС щодо сприянню освітньому обміну та співпраці між освітніми установами всередині ЄС і поза його межами, була програма «Tempus»

Номер слайду 7

Програма «Tempus»Ідея Tempus полягає в тому, що окремі університети в Європейському Союзі могли б сприяти процесу відновлення вільної та ефективної системи університетів у країнах – партнерах

Номер слайду 8

Програма «Erasmus Mundus»2003 р. Європейський Союз запустив програму Erasmus Mundus, проєкт із створення осередків центрів високої якості освіту по всьому світу, програма залучення найкращих студентів з усього світу до Європи

Номер слайду 9

Освіта у СШАЗазвичай у школі навчаються 12 класів, протягом 12 календарних років початкової та середньої освіти до закінчення навчання, отримавши диплом, який надає право здобути вищу освіту. Освіта обов'язкова тільки до 16 років.

Номер слайду 10

Вища освіта. Число вишів у США перевищує 4 тисячі. Своєрідність американської вищої школи полягає в її багаторівневості і розгалуженості, поділу вищих навчальних закладів на державні та приватні, їх відмінності за якістю і кількістю ступенів, що присвоюються, наявності систем залікових одиниць, особливостях роботи професорсько-викладацького складу

Номер слайду 11

Вартість навчання освіта. Навчання у державних школах безоплатне. Вища освіта у США платна. Ціни коливаються в залежності від закладу та спеціальності і можуть сягати більше 50000 USD за 3-4 роки навчання. Вартість навчання у приватних школах може дорівнювати вартості навчання в університетах

Номер слайду 12

Японія. У Японії діє європейська освітня модель прусського зразка, що була впроваджена в другій половині 19 століття і діє з незначними змінами до сьогодні.

Номер слайду 13

Школа у ЯпоніїДоуніверситетська освіта має чотири рівні —дошкільна для дітей 3—6 років (3 роки),початкова для дітей 6—12 років (6 років),молодша середня для дітей 12—15 років(3 роки)старша середня для дітей 15—18 (3 роки). Загальнообов'язкова освіта надається в початковій та молодшій середній школі.

Номер слайду 14

Вища освіта. Повна середня освіта надає право вступу до вищого навчального закладу — університету або коледжу. Університетське навчання триває 4 роки для загальних спеціальностей і 5 років для медичних.

Номер слайду 15

Вартість освіти. Усі японські освітні заклади поділяються на державні, громадські та приватні. Загальнообов'язкова освіта є безкоштовною у державних і громадських школах. Освіта вище старшої середньої є платною. Проте плата може бути скасована у державних закладах для студентів, що мають визначні заслуги в навчанні або науковій сфері.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чала Світлана Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Бекас Дмитро
До підручника
Географія 9 клас (Кобернік С. Г.,Коваленко Р. Р.)
Додано
20 травня 2021
Переглядів
848
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку