Презентація "Таміла Кібкало"

Про матеріал
Презентацію можна використати як елемент уроку літератури рідного краю для учнів 5-6 класів (Одещина)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Таміла Олексіївна Кібкало(Одещина)

Номер слайду 2

Я – не поет, а тільки літописець,мережу на листках події днів.І часто плачу з того, що я бачу. Від баченого боляче мені. ( ” Я – не поет…”)

Номер слайду 3

Мені доля усміхнулась –запросила в гості музу. Я тепер вірші складаюдля малечі і для друзів. Як мої радіють очі,як вони від щастя сяють,коли віршики маленькіпершокласники читають. (“Мені доля усміхнулась…”)

Номер слайду 4

Збірки

Номер слайду 5

Мені у сні з’явились вірші,сумні, веселі і потішні. Я їх з любов’ю зустрічаю,зеленим  чаєм пригощаю. Радію з ними, мов дитя,бо в віршах тих і каяття,І дяка Богові за теправдиве слово золоте.(“Мені у сні з’явились вірші…”)

Номер слайду 6

У 2002 році Таміла Олексіївна стала переможцем конкурсу «Жінка року», , у 2010 – визнана людиною року, як жінка, яка віддає частинку серця дітям.

Номер слайду 7

НА МОРВОКЗАЛІАнсамблю «Кобзарська дума» присвячую. Вдень цей вересневий. Знов вернулось літо,Сонце припікало, як сковорода,А на морвокзаліПломеніли квіти,І поміст гойдала річкова вода. В залах продавали,В залах купували,Чулися розмови, не жаліли слів. А жінки співали,З вітром розмовляли,І летів за обрій той чудовий спів. Слухали їх верби,Береги і хвилі,Обіймало сонце із усіх сторін... Золоті таланти,Кобзарочки милі,За пісні чарівніМій земний уклін.

Номер слайду 8

ВЕСНА НА ДУНАЇКвітує весела весна на Дунаї,У вербах зелених зозуля кує,А сонце сміється, і сміх його ллється. На квіти, на трави, на серце моє.І серце, мов пташка, весною радіє,Вбирає у себе ранкову красу. На крилах натхнення, на крилах надіїКрасу усім дітям у пісні несу.

pptx
Додано
3 квітня 2023
Переглядів
266
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку