Презентація "Технологія лепбук - інноваційний та сучасний засіб розвитку дітей"

Про матеріал
Ця презентація створена з метою ознайомлення з інноваційним прийомом "Лепбук". Цей метод дає можливості творчого підходу до вивчення будь-якої теми і кращого розуміння матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Технологія ЛЕПБУК (lap book) - інноваційний та сучасний засіб розвитку дітей” Підготувала: вчитель початкових класів ПогірцівськоїСЗШ І-ІІІ ст Бабій Ольга Володимирівна

Номер слайду 2

Що таке ЛЕПБУК? "Лепбук" (lapbook) - в дослівному перекладі з англійської означає "наколінна книга" (lap - коліна, book - книга).

Номер слайду 3

Що таке ЛЕПБУК? – сучасний, - багатофункціональний, - дидактичний, - художньо-естетичний, - варіативний, - дослідно-практичний метод групового та індивідуального навчання

Номер слайду 4

Навіщо потрібен лепбук?

Номер слайду 5

З чого складається лепбук? Лепбук - це папка формату А3, А4, в яку вклеюються кишеньки, книжки-розкладачки, віконця і інші деталі з наочною інформацією по темі Лепбука: від цікавих ігор до лексики і великої кількості цікаво поданої інформації.

Номер слайду 6

-Допомагає за власним бажанням організувати отриману інформацію з вивченої теми; Сприяє кращому розумінню та запам’ятовуванню матеріалу; Зручний спосіб повторення та узагальнення вивченого; Учень вчиться самостійно аналізувати та робити висновки; Лепбук можна створити на будь-яку тему; Переваги використання лепбука

Номер слайду 7

Створення лепбука є одним з видів спільної діяльності дорослого і дітей Дитина вчиться самостійно обирати та впорядковувати інформацію, яку вона додасть у лепбук. Дитина більш зацікавлена у навчанні, коли він «оживає», до нього можна торкнутись.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

ПОСЛІДОВНІСТЬ РОБОТИ: -Постановка проблеми. Формулювання теми; - Складання плану; - Створення макета; - Продумайте наповнення лепбука; - Збір інформації та матеріалу; - Оформлення

Номер слайду 10

Основа для лепбука

Номер слайду 11

Наповнення лепбука Багатошарова міні-книга

Номер слайду 12

Книга-гармошка

Номер слайду 13

Книга - віяло

Номер слайду 14

Книга-ракушка

Номер слайду 15

Книжка з пелюсток

Номер слайду 16

Книга-конверт

Номер слайду 17

Книга з зачиненими дверцятами

Номер слайду 18

Книга – сірникова коробка

Номер слайду 19

Книга-круг

Номер слайду 20

Книга-колесо

Номер слайду 21

Конверти для інформації

Номер слайду 22

паперові ляльки різного розміру, у різному вбранні;  пазли куплені або власноруч розрізані кольорові картинки;  настільні ігри;  дидактичні ігри;  логічні ігри, лабіринти, кросворди;  ігри на уважність;  розмальовки, штриховки;  реальні предмети ( листівки, шматочки тканини, листя тощо)

Номер слайду 23

Оформлення

Номер слайду 24

Різноманітність лепбуків

Номер слайду 25

Слогани для вчителів, захоплених створенням ЛЕПБУКОВ Всім, хто займається саморозвитком Всім, хто хоче підвищити ефективність навчання Всім, хто хоче показати дітям, що вчитися- це весело! Всім, хто любить структурувати інформацію, щоб краще її запам'ятати!

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Побажання Я бажаю ВАМ палаючих натхненних очей. Щоб в них блищав інтерес до життя, до роботи, до творчості. Нехай муза, що надихає на створення шедеврів, ніколи Вас не покине. А кожне Ваше творче починання супроводжується успіхом і визнанням.

Номер слайду 28

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Danylchenko Natali
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додав(-ла)
Бабій Ольга
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
5 березня 2019
Переглядів
2361
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку