Презентація Тема Тема «Виготовлення об`ємної аплікації з кольорового паперу «Павич»

Про матеріал
Урок Образотворчого мистецтва , 1 клас другий семестр. Тема «Виготовлення об`ємної аплікації з кольорового паперу «Павич». Мета уроку - виготовити з дітьми аплікацію зі смужок паперу, естетично її оформити і узагальнити знання з теми "Птахи". Показати дітям красу павичів і любов людей до цих птахів. Естетичне виховання на уроці - на різних предметах побуту люди зображають птахів, які є символом достатку, краси і любові. Вчимо українське слово ПАВИЧ. Виховуємо акуратність, старанність і вміння поєднувати різні кольори. Вчимо фантазувати і малювати за зразком.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема «Виготовлення об`ємної аплікації з кольорового паперу «Павич» 1 клас Коваленко Наталія Геннадіївна Вчитель початкових класів Квітневої філії КЗ «Близнюківський ліцей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області»20.03.2024

Номер слайду 2

Птах поважно походжає,У хвості квітник ховає. Як розпустить він хвоста –Наче ружа зацвіла. Пташка хвіст свій розпустила –І півсвіту затулила!Як веселка, пір'я сяє,Та поганий голос маєНабурмосений панич,Здогадалися?

Номер слайду 3

Стіна слів ПАВИЧ

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Павич Характерною ознакою павича-самця  є значний розвиток верхніх криючих пір'їн хвоста, які разом зі стерновим пір'ям утворюють хвостове віяло. Завдяки пишному «хвосту» зі своєрідними плямами-«очима», який самці розпускають віялом, павич відомий як найкрасивіший птах серед куроподібних. Подовжений хвіст павичів плоский, в той час як у більшості інших видів родини фазанових — дахоподібний. Павичі поширені в Азії. Розрізняють два їх види: павич звичайний  і павич зелений . Один з видів павича — павич звичайний — одомашнений людиною.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Павич є символом щастя і благополуччя в родиніВважається, що цей чудовий талісман, один із найсильніших, своїм унікальним павиним хвостом захищає любов у сім'ї та притягує до глави будинку всілякі почесті, оберігає від небезпеки й допомагає подолати будь-які труднощі.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Марія Примаченко

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Матеріали:кольоровий папір (3 контрастни кольори);папір для квілінгу у смужках;ножиці;клей.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Наріжте смужки для квілінгу на відрізки по 14 см. Знадобиться близько 20 штук.

Номер слайду 21

Зігніть кінчики паперових відрізків у петлю та склейте кінці між собою. Потім візьміть фонову основу для аплікації та приклейте перший шар "хвоста" півколом. Друге півколо охоплюватиме менший діаметр та перекриватиме пусті ділянки першого шару. Після цього виріжте та приклейте лапки посередині знизу композиції, але не торкаючись краю листа.

Номер слайду 22

Наступний крок — тіло птаха. Можна спростити його до форми гантелі. Намалюйте на голові очі та приклейте дзьоб зі складеного ромба. Приклейте тіло посередині, якщо заважають об'ємні петлі хвоста, злегка притисніть їх до основи.

Номер слайду 23

Готовим виробом можна прикрашати стіну, листівку або коробку з подарунком, а також оформляти у раму з заглибленням. Вдалої творчості!

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Придумай і розкажи історію за малюнком

Номер слайду 26

Намалюй у вільний час, розфарбуй

Номер слайду 27

Номер слайду 28

pptx
Додано
20 березня
Переглядів
92
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку