Презентація "Типові жертви булінгу"

Про матеріал
Презентація "Типові жертви булінгу". Проблема булінгу, як психологічна, була окреслена ще в 70-80-х роках минулого століття у Швеції, потім в Німеччині, Польщі та інших країнах Європи. Важливим є те, що це слово пов’язане з довготривалим виключенням особистості, учня, дитини з групи, класу, колективу. Булінг — це регулярне та цілеспрямоване нанесення фізичної й душевної шкоди людині, дитині. Це довготривале “відторгнення” дитини більшістю членів класу чи групи. Як показують дослідження, актуальним в учнівських колективах стало поняття «мобінг» (від англ. — натовп, глум й означає психологічний терор, який здійснює група по відношенню до особистості).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Типові жертви булінгу

Номер слайду 2

Психолог Дан Ольвеус визначає типові риси учнів, схильних ставати жертвами булінгу: Вони схильні до депресії і частіше за своїх ровесників думають про самогубство. Вони часто не мають жодного близького друга і успішніше спілкуються з дорослими, ніж з однолітками. Вони часто тривожні, невпевнені в собі, нещасні і мають низьку самооцінку. Вони полохливі, чутливі, замкнуті і сором’язливі.

Номер слайду 3

Найчастіше жертвами шкільного булінгу стають діти, які мають:

Номер слайду 4

Фізичні недоліки. Носять окуляри. Знижений слух. Порушення опорно-рухового апарату (наприклад ДЦП) Діти, які не можуть захистити себе, бо фізично слабші за своїх однолітків

Номер слайду 5

Особливості поведінкизамкнутісором`язливітривожніневпевнені в собі імпульсивніті, які мають занижену самооцінку

Номер слайду 6

Особливості зовнішностіруде волоссяластовинняклаповухістькриві ногиособлива форма головимаса тіла (повні чи худі)

Номер слайду 7

Недостатньо розвинені соціальні навички: часто не мають ні одного близького друга, краще спілкуються з дорослими ніж з однолітками. Відсутність досвіду життя в колективі (домашні діти). Хвороби: епілепсія, заікання, енурез, дислалія (порушення мови), дисграфія (порушення письма), дислексія (порушення читання). Знижений або завищений рівень інтелекту.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
21 березня 2022
Переглядів
326
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку