Презентація "Трагічне кохання Фауста і Маргарити"

Про матеріал
допомогти усвідомити всю складність життєвого і творчого шляху Гете; розвивати пізнавальну діяльність учнів, вміння здобувати і викладати інформацію; виховувати на прикладі життя поета почуття гідності, сили волі, незламності, життєву активність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Трагічне кохання Фауста і Маргарити. Скропляючись в ясній росі надій, Кохання біль у серці защеми!Й. В. Гете, «Фауст». Кондратьєва Н. В.

Номер слайду 2

Трагічне кохання Фауста і Маргарити. Літографія Делакруа «Перша зустріч Фауста з Маргаритою. Які почуття кожного з персонажів відобразив художник?Чи збігаеться ваше уявлення героїні з тим, якою її побачив художник?

Номер слайду 3

Літографія. «Фауст і Маргарита, Мефистофель і Марта.»З якою метою автор створює два контрастних дуета?

Номер слайду 4

Звучить « Лунная соната» Бетховена, учні інсценізують освідчення в коханні Фауста і Маргарити.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Художні твори світової літератури, які розкривають тему випробування коханням. Зроби висновки про наскрізність цієї теми в літературі. Автор. Назва твору. Країна{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}Гете«Фауст»Німеччина. Данте«Божественна комедія»Італія. Шекспір«Ромео і Джульетта»Англія. Коцюбинський«Дорогою ціною»Україна. Гоголь. Тарас Бульба. Росія

Номер слайду 9

«Фауст». Ознаки трагедіїОзнаки поеми. Важливі проблеми буття людини й суспільства. Ці проблеми не можуть бути розв’язані і призводять до смерті героя. Напруга психологічних переживань. Конфлікт героя, що шукає своє місце у світі. Глибокий ліризм. Поєднання реальності й фантастики. Лірики й філософії. Головний герой відбиває духовний світ автора. Філософська поема у формі драми.

pptx
До підручника
Зарубіжна література 9 клас (Паращич В.В., Фефілова Г.Є.)
Додано
4 червня 2019
Переглядів
2615
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку