Презентація "Творчість як умова самореалізації вчителя"

Про матеріал
Кожен із нас вдосконалює свою професійну компетентність, ми працюємо і над професійною підготовкою, покращуємо професійну діяльність, займаємось самоосвітою, творчістю і одним із компонентів вдосконалення професійної компетентності вчителя є творча самореалізація.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчість як умова самореалізації вчителя. Практичний психолог. Веселинівського ліцею Григор'єва М. М.

Номер слайду 2

Привітання. Слово. Дія Жести https://www.youtube.com/watch?v=n4gj0 Qsa. Ixc

Номер слайду 3

ЗНАЙОМСТВО НАПИСАТИ В ЧАТІ СВОЄ ІМЯ І ПОЗИТИВНУ РИСУ ХАРАКТЕРУ НА ПЕРШУ ЛІТЕРУ ІМЕНІМАРІЯ - миролюбива

Номер слайду 4

Кожна людина має відчувати, що вона мусить знайти свою життєву місію… Деякі з нас насправді наділені більшими талантами, ніж інші, але Господь нікого не залишив без хисту. Всередині нас криються потенційні творчі можливості, й ми повинні працювати щосили, щоб розкрити цей потенціал. М. Л. Кінг

Номер слайду 5

Формула вдосконалення професійної компетентності вчителя. Одним із компонентів формули є

Номер слайду 6

Творча самореалізація. Процес усвідомленого, цілеспрямованого розгортання творчого потенціалу особистості у практичній діяльності (А. Зайцева). Самоконструювання особистістю свого життєвого шляху, у якому проявляються сутнісні її сили. Усвідомлений виконавчо-результативний процес саморозвитку (самоосвіти, самовиховання, саморегуляції, самооцінки).

Номер слайду 7

Творча самореалізація. Свідомий процес розгортання та зростання сутнісних сил людини, зокрема дитини, підлітка, юнака: її задумів, творчих здібностей, умінь, потреб, мотивів, життєвих цінностей. Самореалізовуватися особистість може не тільки соціально-позитивно-активно, а й соціально-пасивно.

Номер слайду 8

Провідні механізми творчої самореалізації самопізнання, самосвідомістьсамоусвідомлення, саморегуляція, самооцінка, самоорганізація (і самоконтроль)

Номер слайду 9

Шляхи формування творчої самореалізації вчителя створення системи професійної самоосвіти вчителів; формування в учителя творчого мислення; формування потреби в саморозвитку; формування в учителя рефлексії професійної діяльності; формування стійких професійних інтересів та мотивації.

Номер слайду 10

Психологічні умови творчої самореалізаціїСамореалізація вчителя досягається за умов високого рівня розвитку “Я-концепції”. Прийняття себе, розуміння себе, оптимістичне життєрадісне світосприймання – чи не головний провідний принцип збагачення соціально-психологічних сприятливих тенденцій у самовдосконаленні й самореалізації особистості.

Номер слайду 11

Сучасний американський учений Д. Клозен вирізняє чотири основні детермінанти на шляху до творчої діяльності людини:1) її особисті ресурси, тобто розум, темперамент, силу тощо;2) «джерела підтримки та керівництва» (різні норми, інструкції, рекомендації), які надають їй можливість орієнтуватись у світі; 3) можливості (чи перешкоди) для виконання особистих цілей залежно від соціальної приналежності, раси, віку, статі, а також ситуації у світі (війни, депресії, значні соціальні зміни та ін.); 4) власні зусилля особистості, її діяльність. Природна творча активність людини виявляється в діяльності, зовнішня соціальна форма якої – праця, що охоплює і психічну, і фізичну сфери життя.

Номер слайду 12

Учитель стає не просто носієм інформації, а скоріше промоутером навчання, тобто персоною, яка спонукає учнів оволодівати знаннями, крокуючи поряд з ними, співпрацюючи у складній справі – поринути у світ знань та почуватися там комфортно. Досвідчений учитель, який бажає, щоб його учні навчалися із задоволенням, повинен перш за все виховувати у дітей бажання слухати, експериментувати, запитувати учителя, обмірковувати своє висловлювання чи отриману від учителя інформацію. Коли учні мають ці бажання, а вчитель готовий задовольнити їх, на уроці створюється творча атмосфера. Учитель сьогодні…

Номер слайду 13

Номер слайду 14

З чим у Вас асоціюється творчість. Напишіть перше, що спадає Вам на думку, коли Ви чуєте слово творчість.https://www.menti.com/albaodsinv6n Вправа – асоціація «Творчість – це…»

Номер слайду 15

Номер слайду 16

«Моє бачення творчого вчителя»Т – …В – …О – …Р – …Ч – … І – …С – …Т – …Ь

Номер слайду 17

«Моє бачення творчого вчителя»Т – толерантний, терплячий, трудолюбивий…В – впевнений, вольовий, відповідальний…О – оригінальний, оптимістичний … Р – рішучий, розкутий, романтичний …Ч – чутливий, чесний, чуйний, чарівний… І – ініціативний, інтелектуальний…С – самостійний, самодостатній, сумлінний…Т – товариський, турботливий, тактовний…Ь

Номер слайду 18

Психологічний тест на релаксацію «Прогулянка лісом» Інструкція. Уявіть, що ви подумки здійсните прогулянку лісом, де з вами може статися все що завгодно. Уважно слухайте, і все, що уявили, запишіть. Отже, ви йдете лісом. Який це ліс: світлий чи темний, рідкий чи просторий, чистий чи густий? Ідете ви стежкою чи самі прокладаєте шлях? Запишіть. Ви зустрічаєте перешкоду у вигляді заростей чагарнику. Що робитимете? Запишіть. У лісі ви натрапили на хатинку. Розгляньте й опишіть, який вигляд вона має. Увійдіть до хатинки. Що ви там побачили? Що ви робитимете в хатинці? Запишіть. У лісі вам зустрівся вовк. Опишіть свої дії під час зустрічі зі страшним вовком. А тепер ви вийшли до озера. Що ви робитимете біля водойми? Запишіть.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Техніка «Колаж» https://jamboard.google.com/d/12b2o. Fvx8 Xtg8 ZUZHD073 Y_8k. Ak. CFq3 Ap. JHxo9 WZTJ80/edit?usp=sharing Створити образ на тему: «Щоб стати творчою особистістю…»

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Техніка «Колаж» https://jamboard.google.com/d/12b2o. Fvx8 Xtg8 ZUZHD073 Y_8k. Ak. CFq3 Ap. JHxo9 WZTJ80/edit?usp=sharing Створити образ на тему: «Щоб стати творчою особистістю…»

Номер слайду 29

ліцей – це вернісаж креативних і творчих особистостей

Номер слайду 30

Смайлик вражень

Номер слайду 31

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ rrrr

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
28 грудня 2023
Переглядів
181
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку