Презентація "Україна - єдина країна"

Про матеріал

Презентація до бібліотечгого уроку "Україна - єдина країна". Розроблена для того, щоб поглибити знання учнів про нашу державу – Україну; розширити поняття про єдність, незалежність і суверенність нашої держави та роль у цьому українського козацтва; формувати національну свідомість школярів; виховувати майбутнього захисника своєї Вітчизни та формувати в учнів активну громадянську позицію щодо єдиної, цілісної держави та захисту її кордонів. Також дана презентація допоможе краще учням засвоїти викладений матеріал.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Україно! Ти для мене диво! І нехай пливе за роком рік, Буду, мамо, горда і вродлива, З тебе дивуватися повік. Вишита колоссям і калиною, Вигойдана співом солов'я, Звешся величаво – Україною, Земле зачарована моя.

Номер слайду 3

Україна – єдина країна

Номер слайду 4

Кримське ханство

Номер слайду 5

Перші козаки

Номер слайду 6

Запорізька Січ

Номер слайду 7

Вікторина. Столиця України. Герб України. Найвища гора України. Грошова одиниця України. Найбільше озеро України. На території якого материка розташована Україна?Швидкий український танок. Хто з українських письменників узяв собі псевдонім – назву своєї національності?Хто був останнім гетьманом України?Обрядовий хліб, який печуть на Великдень. Зібрані цього дня лікарські трави вважають цілющими. Скільки страв повинно бути на столі у Святий вечір?Свято дівочої долі. Що означає слово “ козак ”?Приміщення, в якому жили козаки. Найвідоміша козацька страва. Козацький човен. Кому не дозволяли заходити на територію Запорізької Січі?

Номер слайду 8

Акт про незалежність України. Виходячи із смертельної небезпеки, яка нависла була над Україною в зв'язку з державним переворотом в СРСР 19 серпня 1991 року, - продовжуючи тисячолітню традицію державотворення на Україні, - виходячи з права на самовизначення, передбаченого Статутом ООН та іншими міжнародно-правовими документами, - здійснюючи Декларацію про державний суверенітет України, Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республікиурочистоп р о г о л о ш у єн е з а л е ж н і с т ь У к р а ї н и та створення самостійноїукраїнської держави - УКРАЇНИ. Територія України є неподільною і недоторканною. Віднині на території України мають чинність виключно. Конституція і закони України. Цей акт набирає чинності з моменту його схвалення. ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ 24 серпня 1991 року

Номер слайду 9

Народні символи України

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Ось небо блакитне і сонце в зеніті!Моя Батьківщина – найкраща у … світі!Моя Батьківщина – це ліс і озерця,Безмежні степи і чарівні … джерельця. Красиві пейзажі і гори високі,Маленькі струмочки і ріки … глибокі. Міста старовинні і замки прекрасні,Великі будови і дуже … сучасні. Сади чарівні, мальовничії села,Моя Україна – це пісня … весела. Це щира, багата, як світ, її мова,Крилата, така мелодійна, … чудова!ЇЇ обереги – верба і калина, Найкраща у світі – моя … Україна. Бо там найрідніша, Вітчизна і мати. То як же нам, дітям, її не … кохати!Моя Україна – козацькая слава!Така волелюбна і мирна … держава. Вона дорога нам, і рідна, і мила. Бо світ перед нами, як мати, … відкрила. Вітчизна свята, дорога Україна,Для кожного з нас ти у світі - … єдина.

Номер слайду 12

Небесна Сотня

Номер слайду 13

Небесній Сотні шана й молитви За чисті душі, що злетіли в небо, їм шлях високий, Боже, освяти,І в мирі, Господи, прийми до себе. Вшануй хвилиною мовчання,Вкраїнцю, тих, що полягли. Вони за тим злетіли в небо,Щоб в мирі й щасті ми жили.

Номер слайду 14

Стаття 65 Конституції нашої держави говорить, що захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України.

Номер слайду 15

Сьогодні в наше життя увірвалися пекучі слова – тероризм, сепаратизм, бойовики, агресор… палає Схід України…

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Ви – майбутнє України. Тож своїми знаннями, працею, здобутками підносьте її культуру. Будьте гідними своїх предків, любіть рідну землю, бережіть волю й незалежність України, поважайте наш народ і нашу мелодійну мову. Ми єдина країна! Всі ми прагнемо одного – миру, спокою, міцної та квітучої держави й чистого неба над головою.

pptx
Додано
20 липня 2018
Переглядів
2436
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку