Презентація: "Україна - наш спільний дім"

Про матеріал
Презентація: "Україна - наш спільний дім" для учнів 5 класу. Мета: Формувати поняття учнів про Батьківщину, як спільний дім українського народу, розширювати знання про рідний край, його звичаї і традиції.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

перший урок у пятому класі презентація уроку

Номер слайду 2

Номер слайду 3

То птах свободи знов змахнув крилом… І стала незалежною країна, Багата сонцем, хлібом і добром! В твоє майбутнє вірю, Україно! Вже скільки закривавлених століть Тебе, Вкраїно, імені лишали... Тож встаньмо, браття, в цю урочисту мить: співаймо гімн вільної Держави!

Номер слайду 4

Збулося довічне прагнення нашого народу. Збулося те, за що страждали і гинули, боролися і вболівали, для чого жили і працювали мільйони синів і дочок України - впродовж років, десятиліть, століть... Те, що було провідною зорею для геніїв її духу, - і що було їхнім непозбутнім болем і тяжкою мукою...

Номер слайду 5

Воскресний день настав!.. 24 серпня І991 року проголошено Днем державної незалежності. Слава Україні! Слава! Героям її - слава!

Номер слайду 6

Вічна Господу вдячність і слава, Що, немов літорства, з живучого пня, Підвелася з колін наша рідна держава В серпні двадцять четвертого дня. - Синьо-жовтими барвами літа Увійшла воля в спраглі серця І дитини, й старезного діда, Запаливши незгасні сонця. Вічна Господу дяка і слава І від кожного десь молитви. Україно моя златоглава Поки світ розквітай і живи!

Номер слайду 7

День Незалежності України. 24 серпня 1991 року Україна стала самостійною, стала творцем власної долі, нам повернуте горде ім’я – Українці. З того часу світ відкриває для себе землю з доброю і ніжною назвою – Україна. Перед ним постала держава з давньою історією, оригінальною духовною культурою, працьовитим миролюбним народом.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Кравчук Леонід Макарович 1991—1994 Кучма Леонід Данилович 1994—2004

Номер слайду 10

Янукович Віктор Федорович 2010—2014 Ющенко Віктор Андрійович 2005—2010

Номер слайду 11

Порошенко Петро Олексійович 2014—2019 Зеленський Володимир Олександрович 2019—…

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Без верби і калини нема України

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

«Молитва за Україну» Боже великий, єдиний, Нам Україну храни, Волі і світу промінням Ти її осіни. Світлом науки і знання Нас, дітей, просвіти, В чистій любові до краю, Ти нас, Боже, зрости. Молимось, Боже єдиний, Нам Україну храни, Всі свої ласки й щедроти Ти на люд наш зверни. Дай йому волю, дай йому долю, Дай доброго світу, щастя, Дай, Боже, народу І многая, многая літа.

ppt
Додано
1 листопада 2022
Переглядів
1001
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку