Презентація "Україна наприкінці 1919 р. - на початку 1920 р."

Про матеріал
дати уявлення про перебіг подій в Україні у другій половині 1919 - на початку 1920 р., розкрити причини та перебіг Першого зимового походу; продовжувати формувати в учнів уміння складати план, хронологічну таблицю, аналізувати та зіставляти історичні явища та факти; виховувати інтерес до національної історії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Україна наприкінці 1919 – на початку 1920 р. Підготувала вчитель історії та правознавства. Михалковська Вікторія Вікторівна

Номер слайду 2

Мета уроку:дати уявлення про перебіг подій в Україні у другій половині 1919 - на початку 1920 р., розкрити причини та перебіг Першого зимового походу;продовжувати формувати в учнів уміння складати план, хронологічну таблицю, аналізувати та зіставляти історичні явища та факти; виховувати інтерес до національної історії.

Номер слайду 3

Відновлення більшовицького режиму та політика більшовиків. Українська Соціалістична Радянська Республіка(УСРР)проголошена більшовиками в січні 1919 року. Конституція УСРР(10березня 1919 р.)Створена за взірцем Конституції РСФРРДиктатура пролетаріату. Скасування приватної власностіВлада трудового народу в особі Позбавлення політичних прав поміщиків, буржуазії, інтелігенції та духовенства

Номер слайду 4

Органи влади УСРРГригорій Петровський. Християн Раковський Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет (ВУЦВК)Рада народних Комісарів (РНК)Всеукраїнська Надзвичайна Комісія (ВУНК)Мартин Лацис

Номер слайду 5

Політика воєнного комунізму. Промисловість: Націоналізація підприємств;Загальна трудова повинність від 18 - 45 р.;Державний контроль над виробництвом;Мілітаризація праці (створені табори примусової праці, заборонено самовільний перехід з однієї установи до іншої, паспорт замінено трудовою книжкою)Сільське господарство: Продрозкладка – вилучення «надлишків» продовольства у селян; (господарство мало здати державі 85 % зерна), частина вилученого хліба залишалася на селі для розподілу між бідняками. Державна монополія на продаж і заготівлю хліба;Кругова порука у сплаті продрозкладки;Фінанси і торгівля: Заронено вільну торгівлю;Встановлені тверді ціни на товари. Уведено карткову систему постачання міського за зрівняльним принципом. Скасовано плату за житло, комунальні послуги, транспорт.

Номер слайду 6

Генерал М. Омелянович - Павленко. Отаман А. Гулий- Гуленко

Номер слайду 7

Прочитайте ст. 87 – 89 і дайте відповіді на запитання1. Хто очолив армію УНР під час Першого зимового походу?2. В якому напрямку рухалася армія УНР прагнучи відірватися від денікінців? 3. Де відбулися перші серйозні бої Армії УНР із більшовицькими частинами?4. Яке місто здобула Армія УНР на Лівобережжі?5. Як звали отамани керівника кінної бригади з якою об’єдналася Армія УНР?6. В якому напрямку направилася Армія УНР наприкінці Першого зимового походу?

Номер слайду 8

Холодноярська республіка 1918 – 1922 рр. Василь Чучупака В якій військовій операції брали участь члени холодноярської республіки?2. Хто очолив Холодноярську республіку після смерті В. Чучупаки?3. Що пообіцяли більшовики холодноярцям?

Номер слайду 9

Хто зображений на портреті?Генерал М. Омелянович - Павленко. Григорій Петровський

Номер слайду 10

11 грудня 1919 рстворено Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет (ВУЦВК). Г. Петровський Х. Раковський Продрозкладка. М. Омелянович – Павленко В. Чучупака голова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.голова Ради Народних Комісарів України.вилучення «надлишків» продовольства у селян.командувач армії УНР під час Першого зимового походу.отаман Холодноярської республіки.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чарна Галина Степанівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 червня 2020
Переглядів
9148
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку