Презентація "Українська державність 1917-1921 рр"

Про матеріал
Презентація "Українська державність 1917-1921 рр" використовується вчителем для проведення уроку узагальнення по даній темі в 10 класі, містить слайди, які передбачають використання різних форм та методів роботи на уроці. Сприяє створенню уявлень в учнів загальної картини української революції 1917-1921рр. Дає можливість повторити та узагальнити велику за обємом інформацію по даній темі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська державність 1917-1921 роки.

Номер слайду 2

Мета уроку: повторити, узагальнити, закріпити та оцінити знання та вміння, отримані учнями під час вивчення теми, повторити основні події та явища Української революції , боротьби за українську державність 1918-1921 рр. Розвивати вміння та навички, сформовані на попередніх уроках, а саме: аналізувати та систематизувати матеріал, робити висновки. Вміти виділяти головне і другорядне, працювати з історичними термінами та поняттями, висловлювати свою точку зору, доводити її, вчити учнів культурі спілкування; формувати компетентності: логічну, хронологічну, комунікативну, мовленеву, інформаційну. Виховний аспект уроку: осмислення учнями вивчених подій та явищ, формування позитивно-емоційно-особистого ставлення до них; спонукати учнів до подальшого поглиблення знань з теми, підготовки до ДПА та ЗНО.

Номер слайду 3

Очікувані результати: оцінювання знань учнів за темою, створення логічної системи знань, поглиблення знань по питанням української державності 1917-1921рр., ролі окремих політичних діячів цього періоду, тлумачення, застосування історичних термінів та понять, а також осмислення причин та уроків поразки українського народу в боротьбі за незалежність 1917-1921рр.

Номер слайду 4

Проблемне питання: Чому боротьба українського народу за свою державність зазнала поразки?

Номер слайду 5

План роботи Завдання : Знайти поняття

Номер слайду 6

Вправа «Плутослови» А, У, К, Н, А, Ї, Р

Номер слайду 7

Вправа Впізнай історичну особу за описом123455 6 6 6

Номер слайду 8

Робота учнів в групах Вправа «Ялинка» І. Створені домашні групи учнів, які підготували колажі за темами української державності 1917-1921рр. ІІ. Захист своїх повідомлень з певної теми

Номер слайду 9

Українська Центральна рада

Номер слайду 10

Українська держава гетьмана П. Скоропадського

Номер слайду 11

Директорія УНР

Номер слайду 12

Радянська державність в період національно- визвольних змагань українського народу

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Вирішення проблемного питання: Чому боротьба українського народу за свою державність зазнала поразки? Метод Прес Я вважаю,що…. ….тому що….. наприклад Отже, Я думаю,що….

Номер слайду 15

І. Виступи експертів та присутніх на уроці. ІІ. Оцінювання знань учнів.

Номер слайду 16

Домашнє завдання: Повторити тему: « Радянська державність в період національно-визвольних змагань українського народу» Написати ессе на тему 1.«Моя оцінка діяльності……»( на вибір одну з історичних постатей періоду 1917-1921рр.) 2«Здобутки Української революції»

Номер слайду 17

pptx
Додано
27 січня 2019
Переглядів
1883
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку