Презентація "Українська революція 1917-1921 рр."

Про матеріал
Презентація містить інформацію про Українську революцію 1917-1921 рр. Буде корисна для вчителів та учнів 5 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська революція1917-1921 рр.

Номер слайду 2

Українські землі у складі двох імперій. У ХІХ столітті українські землі входили до складу Російської та Австро-Угорської імперій.

Номер слайду 3

Запам’ятай!Імперія – це держава, до складу якої входять підкорені народи.Історична закономірність: імперії рано чи пізно розпадаються. Поміркуй!ЧОМУ ІМПЕРІЇ РОЗПАДАЮТЬСЯ?

Номер слайду 4

Перша світова війна1914-1918 рр. У ході війни Російська та Австро-Угорська імперії ослабли. Народи, які були у складі імперій, повстали і почали боротьбу за своє визволення.

Номер слайду 5

Запам’ятай!⃰⃰⃰ ⃰⃰⃰ ⃰⃰⃰ Українська революція 1917-1921 рр. – боротьба українського народу за національне визволення та краще життя.⃰⃰⃰ ⃰⃰⃰ ⃰⃰⃰ Революція – це швидкі кардинальні зміни у житті суспільства.⃰⃰⃰ ⃰⃰⃰ ⃰⃰⃰ Демократія – влада народу. ДЕМОКРАТІЯ = НАРОДОВЛАДДЯ

Номер слайду 6

Українська Центральна Рада (УЦР)Визвольний рух на українських землях очолила Українська Центральна Рада. Головою УЦР був видатний історик, громадсько-політичний діяч Михайло Сергійович Грушевський.

Номер слайду 7

Українська Народна Республіка. У ході революції на українських землях виникла держава – Українська Народна Республіка, яка у січні 1918 року була проголошена незалежною. Пам’ятник М. С. Грушевському в м. Київ

Номер слайду 8

29 січня 1918 р. – бій під Крутами29 січня в Україні відзначають пам'ять героїв Крут – українських студентів, які намагалися зупинити більшовицький наступ на Київ у 1918 році, потрапили в полон і були розстріляні більшовиками.

Номер слайду 9

22 січня – День Соборності України22 січня 1919 р. – проголошення Акта злуки (возз’єднання) Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) в єдину незалежну державу.

pptx
Додано
15 червня 2022
Переглядів
727
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку