презентація уроку виробничого навчання "Страви з бобових"

Про матеріал
Презентація уроку виробничого навчання на тему “Страви з бобових”. В презентації актуалізація опорних знань представлена у вигляді гри “Юний кухар” також подано технологічні та інструкційні карти приготування страв з бобових: паштет з квасолі з горіхами та лимонною ноткою, паштет з сочевиці з грибами, квасоля відварна з жиром та цибулею, квасоля, тушкована з крупами та овочами
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема програми: «Приготування страв і гарнірів з круп, макаронних виробів і бобових»Тема уроку: «Приготування страв з бобових»

Номер слайду 2

Мета урокунавчальна – закріпити теоретичні знання та вдосконалити практичні навички учнів, організація робочого місця, дотримання правил техніки безпеки при приготуванні страв. Формування умінь застосовувати одержані знання на практиці. Навчити учнів працювати в команді швидко та точно.розвиваюча – розвивати навчально-пізнавальну, інформаційну, соціально-трудову компетентності, розвивати культуру професійного мовлення, формувати етичні норми ділового спілкування. Розвивати комп’ютерну грамотність та вміння використовувати комп’ютерну техніку в професійній діяльності.виховна – виховувати відповідальність, роботу в групах, вміння проявляти ініціативу, відповідальне ставлення до професії.методична — активізувати учнів на уроці шляхом використання інформаційних технологій, використання командної конкуренції для покращення навиків і прийомів професійної роботи.

Номер слайду 3

Актуалізація опорних знань Гра «Юний кухар»

Номер слайду 4

1234567891011 Оберіть номер питання

Номер слайду 5

В якому цеху готують страви з круп, макаронних виробів та бобових?В соусному відділенні гарячого цеху

Номер слайду 6

Якими способами варять макаронні вироби?Зливним та незливним способом

Номер слайду 7

До яких страв використовують зварені макаронні вироби незливним способом?Для бабок та макаронників

Номер слайду 8

Які овочі належать до бобових?Горох, квасоля, нут, соя, сочевиця, арахіс

Номер слайду 9

З якою метою замочують бобові?При замочуванні бобові поглинають воду і маса їх збільшується. Попередньо замочені бобові швидше готуються і краще зберігають форму

Номер слайду 10

Чому бобові варять без солі?Бобові погано розварюються в солоному та кислому середовищах, тому їх варять без солі і томатного пюре

Номер слайду 11

Що додають при варінні бобових для поліпшення смаку?Корінь петрушки, селери, моркву, лавровий лист, перець горошком

Номер слайду 12

Чому не рекомендується змішувати різні сорти квасолі?При варінні краще не змішувати різні сорти квасолі, бо вони мають різну тривалість приготування

Номер слайду 13

Назвіть призначення устаткування. Блендер призначений для подрібнення їжі, готування емульсій, пюре, збивання напоїв, мусів тощо

Номер слайду 14

Назвіть призначення устаткування. Електром’ясорубка призначена для подрібненні цілих частин продуктів харчування на фарш

Номер слайду 15

Кросворд{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}145263 Закуска з нутового пюре. Турецький горох. Плоскі зерна з різним забарвленням«М’ясо» для вегетаріанців. Бобова рослина, яку вживають переважно на Сході Бобова рослина зеленого кольору, що в’ється

Номер слайду 16

{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}1 Х4 Б5 С2 НУТ6 ГОРОх. МБЯУО3 СОЧЕВИЦЯІ

Номер слайду 17

Розповідь майстра. У світі є сотні видів бобових, які вживаються в їжу. У нас популярними і доступними є горох, квасоля, сочевиця, нут, соя. Зварені бобові використовують як самостійну страву (подають з різними соусами – молочним, томатним), а також з салом шпик, жиром, овочами або як гарнір до м’ясних і рибних страв.

Номер слайду 18

Страви з бобових багаті на мінеральні солі, вітаміни групи В, РР, С і провітамін А. Завдяки високому вмісту вітамінів бобові покращують роботу головного мозку і стабілізують психоемоційний фон. Бобові мають низьку калорійність, але довго зберігають відчуття ситості. ВРРСАСа. Fe. Cu

Номер слайду 19

Добираючи гарніри з цих продуктів , слід враховувати не тільки їхній хімічний склад, а й те, як вони поєднуються за смаком (квасоля добре поєднується з бараниною). У процесі варіння бобових частина розчинних вуглеводів, білків, мінеральних речовин і вітамінів переходить у відвар. Цей відвар використовують для приготування перших страв та соусів. Страви з бобових дуже популярні під час посту. Не дивно адже вони за своїм багатим складом цілком можуть замінити людині м'ясо. За вмістом білка складають біля 24%.

Номер слайду 20

Презентації учнів

Номер слайду 21

Питання до учнів. Де використовують відвар в якому варили квасолю?Чи можна додавати харчову соду під час варіння бобових?Назвіть асортимент страв з бобових. Яка особливість приготування квасолі?

Номер слайду 22

Страви з бобових. Паштет з сочевиці з грибами. Паштет з квасолі з горіхами і лимонною ноткою. Квасоля, тушкована з крупами та овочами. Квасоля відварна з жиром і цибулею

Номер слайду 23

Правила охорони праці, санітарії та гігієни1) Робоче місце має бути безпечним: відсутність на підлозі води, сторонніх предметів, пролитих чи розсипаних залишків продуктів харчування2)Підготувати необхідні інструменти, перевірити їх справність. При роботі з ножем, тримати лезом від себе. Перевірити чи надійно закріплена колодка до леза ножа.3)Перед роботою слід перевірити справність електроприладів, наявність заземлення.4)Слідкувати за чистою робочого місця та рук.

Номер слайду 24

Паштет з сочевиці з грибами

Номер слайду 25

Паштет з квасолі з горіхами і лимонною ноткою

Номер слайду 26

Квасоля відварна з жиром і цибулею

Номер слайду 27

Квасоля, тушкована з крупами та овочами

Номер слайду 28

Домашнє завдання. Підготувати технологічні карти для страв: Суп картопляний з крупами. Суп картопляний з бобовими. Повторити тему «Приготування супів» Підручник В. С. Доцяк «Українська кухня» стор. 230-235

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Дічева Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Фесенко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 березня 2019
Переглядів
6659
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку