Презентація уроку з математики у 3 класі. Урок з використанням STEM – технологій.

Про матеріал

Інтегрований урок з математики у 3 класі.

« Зачаровані числа »

Тема уроку. МНОЖЕННЯ ЧИСЕЛ 0 І 1. МНОЖЕННЯ НА 0 І 1

Мета: ознайомити учнів з випадками множення, коли одним із множників є числа 1 і 0; закріпити вміння розв'язувати задачі вивчених видів; розвивати мислення; виховувати уважність. . Розвивати логічне мислення учнів, виховувати старанність, уважність.

КМ : « Асоціативний кущ », робота в групах, вправа « Мікрофон ».

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтегрований урок з математики у 3 класі. Урок з використанням STEM – технологій. Вельможко Людмила Петрівна Вчитель початкових класів , м, Дніпро, КЗО “ СЗШ № 97 імені П. І. Шкідченка» ДМР

Номер слайду 2

Тема. Одиниці довжини, ознайомимося з новою одиницею вимірювання довжини — міліметром

Номер слайду 3

Сіли, діти, всі рівненько. Посміхніться веселенько. Настрій на урок взяли, Працювати почали.

Номер слайду 4

А тепер девіз згадаймоІ урок наш починаймо!А девіз нашого уроку: Міркуємо – швидко!Відповідаємо – правильно!Лічимо – точно!Пишемо – гарно!

Номер слайду 5

Мій настрій

Номер слайду 6

Чи цікаво вам дізнатись,Що сьогодні може статись?Ну то сідайте зручніше. Попрацюємо скоріше

Номер слайду 7

Створення проблемної ситуаціїЯку тему ми вивчаємо протягом останніх уроків?Що ви знаєте про трицифрові числа? Як ви думаєте, які завдання ми будемо виконувати на сьогоднішньому уроці ?

Номер слайду 8

Класна робота

Номер слайду 9

. Хвилинка каліграфії.

Номер слайду 10

Тема. Сьогодні на уроці ми повторимо відомі вам одиниці довжини, ознайомимося з новою одиницею вимірювання довжини — міліметром

Номер слайду 11

Вправа « Очикування ». Сьогодні на уроці я хочу: * ознайомитись з…………. * поглибити знання ……… . * удосконалити вміння …….. * закріпити знання про ……… * учитись робити висновки ……. * плідно працювати.

Номер слайду 12

Діти, я хочу розповісти вам одну казку. Це було дуже давно. В одному царстві жив король. Звали його Пуд. З дитинства він не любив навчатися. Виріс цей король неуком. Соромно було йому перед народом. Тому вирішив король: хай усі у державі вивчають тільки військові науки . . Він закрив усі школи та завдавав шкоди іншим державам.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

. . Поблизу із королівством неука була країна Математика. Володарем якої був богатир Довжина.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Одного разу напав король Пуд на країну де жили розумні та освідчені люди. Але він не знав , що означають слова кіло ( тисяча ) , санти (сто ) , деци (десять ).

Номер слайду 17

коли разом із богатирем на захист країни вийшло 1000 воїнів на ім ’ я Метр , та кожен обернувся на 10 вояків на ім ’ я Дециметр , а ті ще по 10 Сантиметрів, загарбники кинулися тікати.

Номер слайду 18

Ось так розумний богатир переміг короля - неука.

Номер слайду 19

. Вправа « Мозковий штурм».— Чи сподобалася вам ця казка ? Які одиниці вимірювання довжини ми вивчили у 1-му і 2-му класах? (Сантиметр, дециметр, метр)— Заповніть пропуски.1 м = … дм = … см

Номер слайду 20

Щоб виміряти будь-який предмет потрібні відповідні міри довжини. — Якими одиницями довжини ви будете користуватися, якщо потрібно виміряти:• Довжину дороги? (Кілометрами)• Довжину і ширину класної кімнати? (Метрами)• Довжину олівця? (Сантиметрами)А чи є довжина менша за сантиметр?

Номер слайду 21

Що ж це за одиниця вимірювання? Це -міліметр. Він у 10 разів менший від сантиметра. Він потрібний не тільки для того, щоб вимірювати предмети завдовжки менші від сантиметра, а ще й для точності вимірювання. Адже математика — це точна наука .

Номер слайду 22

Міліметр — десята частина сантиметра, сота частина дециметра, тисячна — метра.— Допишемо в наш рядок ще одну одиницю вимірювання довжини — міліметр.1 м = … дм = … см = … мм 1 м = 10 дм = 100 см = 1000 мм Робота за підручником с. 66, завдання № 444

Номер слайду 23

Практична робота. Застосування здобутих знань на практиці. Групове опрацювання геометричного матеріалу. Давня одиниця виміру довжини, визначена довжиною частини тіла людини. Частина руки (від суглоба ліктя до кінця середнього пальця ) мала назву лікоть.. На українських землях лікоть мав у різний час 38—46,6 см , а 1 дюйм = 2 см 5,4 мм. Дюйм – ширина великого пальця.

Номер слайду 24

— Виміряйте дожину олівця, ширину зошита, підручника у см, дм , дюймах. А довжину та ширини парти у ліктях.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Самостійна робота 1. Креслення відрізків (с. 66, завдання 445). 2. Перетворення іменованих чисел ( с. 67, завдання № 446)

Номер слайду 27

. Творча робота над задачею 1 група. Робота над задачею (с. 67, завдання № 449) 2. група. (завдання № 449) Дізнатися, у скільки разів у пасажирському потязі менше вагонів, ніж у товарному?

Номер слайду 28

Підсумок уроку Чи збулися ваші очікування? Що треба зробити,щоб вони виконувалися?

Номер слайду 29

Вправа « Мікрофон. » — Що нового дізналися на уроці? — Скільки міліметрів в 1 см? 1 дм? 1 м? -- Що повторили на уроці? -- Які завдання найбільше сподобалися? -- Над чим би ви хотіли попрацювати на наступних уроках?

Номер слайду 30

Дякую вам, любі діти! Ви врятували мою країну Математику.

Номер слайду 31

Домашнє завдання. С. 68, завдання 45 2 ; 433.

Номер слайду 32

Джерела: Математика. 3 клас. І семестр (за підручником М. В. Богдановича, Г. П. Лишенко). — Х. : Вид. група «Основа», 2014. — 168 с.2. Богданович М. В. Урок математики в початковій школі: навч. посіб. / М. В. Богданович, Н. О. Будна, − Тернопіль: Навчальна книга − Богдан. 2004. − 208 с. 3. П о м е т у н О. Інтерактивні методики та система навчання. – К.: Шкільний світ, 2007. lyda9797@ukr.net

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Головащенко Ліана Миколаївна
    Дякую Вам))) Дуже цікавий та змістований матеріал уроку))) Творчого вам натхнення, міцного здоров'я та креативу)))
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. М'якенко Любов Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 липня 2018
Переглядів
5765
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку