Презентація "Узагальнення з розділу 3 «Антична цивілізація та її сусіди» (частина 2)"

Про матеріал
Презентація призначена для проведення онлайн уроків. Містить матеріал, мета якого узагальнити знання з теми «Антична цивілізація та її сусіди» (частина 2)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнення з розділу 3 «Антична цивілізація та її сусіди» (частина 2)

Номер слайду 2

1. АНТИЧНА ХРОНОЛОГІЯ В КАРТИНКАХВітри історії переплутали історичні картинки. Виправте ситуацію, виконавши такі завдання:1. Розташуйте зображення в хронологічній послідовності (на кожній шкалі окремо).2. Вибудуйте загальну шкалу часу із запропонованих об’єктів.3. Визначте, які із зображень є історичними джерелами, а які — пізнішими ілюстраціями.4. Визначте, які із зображень можна застосувати, розповідаючи про життя людей на теренах України в ранньому залізному віці.

Номер слайду 3

2. КРОСВОРД НАВПАКИАвтори уклали кросворд, а вам пропонуємо опрацювати його творчо.1. Дайте назву кросворду та знайдіть відповідністьфілософ, був вихователем сина царя Македонії Філіппадавньогрецький математикдавньогрецький мислитель, засновник філософської школи.давньогрецький історик.британський історик та археолог, першовідкривач мінойської цивілізаціїбатько географіїдавньогрецька поетесанімецький археолог, керівник розкопок у Трої, Мікенах, Коринфі.афінський політик, заклав основи Афінської демократії.автор «Іліади» та «Одіссеї»видатний байкар, так званий «Батько байки»

Номер слайду 4

3. ІСТОРИЧНІ ОПОВІДКИРозгляньте хмаринки слів та виконайте завдання до них:1. Про яку сферу життя античного суспільства можна розповісти за допомогою кожного набору слів? Дайте відповідні назви хмаринкам.2. До згадуваних у хмаринках 1, 2, 5 подій чи процесів укажіть причини, ключові події та наслідки.3. Визначте, за допомогою яких хмаринок можна розповісти про історію українських земель в добу античності.

Номер слайду 5

4. ЩО МИ ЗНАЄМО З ТЕМИПеревірте, як ви засвоїли матеріал теми, за допомогою онлайн-тесту. Для виконання завдання перейдіть за посиланням:https://forms.gle/F6 RJTQLokg. EQx8rr6або скористайтеся смартфоном — зчитайте QR-код. Бажаємо успіху та високого бала!

pptx
Додано
8 березня 2023
Переглядів
1920
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку