Презентація. В.Сухомлинський. "Покинуте кошеня"

Про матеріал
Презентація за оповіданням Василя Сухомлинського "Покинуте кошеня". Інтерактивні методи "Асоціативний кущ", "Картка роздумів", "Займи позицію", завдання для роботи в групах зроблять ваш урок цікавим і сучасним.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Картка роздумів. Що таке добро?Яку людину називають доброю?Чи хочете ви бути добрими людьми?Чи легко бути добрими і приносити радість іншим?

Номер слайду 3

Людина починається з добра,З уміння співчувати, захистити. Це зрозуміти всім давно пора, Бо ми прийшли у світ добро творити. Н. Красоткінадобродопомогащастялюдяністьспівчуттямилосердярадістьтеплолюбовдоброзичливість

Номер слайду 4

Гра «Збери прислів’я»краситьсправи. Недобріодягалюдину,

Номер слайду 5

ВАСИЛЬ СУХОМЛИНСЬКИЙ – АВТОР БЛИЗЬКО 1200 ХУДОЖНІХ ТВОРІВ – ОПОВІДАНЬ І КАЗОК ДЛЯ ДІТЕЙ«ПОКИНУТЕ КОШЕНЯ»

Номер слайду 6

ФІЗХВИЛИНКАСІРИЙ КОТИК МІЦНО СПАВ НАВІТЬ ПІСНЮ НЕ СПІВАВ. ТА НАРЕШТІ ПРОБУДИВСЯ І ДОВКОЛА ОБДИВИВСЯ СТАВ СМАЧНЕНЬКО ПОТЯГАТИСЬ І ЧИСТЕНЬКО УМИВАТИСЬПОРОЗЧІСУВАВ ВІН ВУСА ДОВГІ-ДОВГІ, РУСІ-РУСІ МИ, ЯК КОТИК, ВІДПОЧИЛИЩОБ ЗМІЦНІЛИ НАШІ СИЛИ .

Номер слайду 7

Робота в групах1 група. Скласти характеристику Наталочці, підтверджуючи думки словами з тексту2 група. Переказ оповідання від імені Наталки3 група. Творчий прийом «Перевтілення». Уявіть себе кошенятком. Опишіть події від його імені4 група. Придумайте продовження оповідання. 

Номер слайду 8

Займи позицію. Чи правильно вчинила Наталочка, забравши кошенятка додому? {198 DE47 E-99 C8-4 C2 E-82 E9-F1008078 E6 FD} ТАК НІ

Номер слайду 9

Домашнє завдання за вибором учнів. Читати , намалювати ілюстрації. Творчий переказ від імені Наталки або кошеняти. Скласти власне оповідання про допомогу тваринам.

Номер слайду 10

Добро творити на Землі Людині лиш дано. І навіть діточки малі Всі знають це давно. Краса і море доброти Оточує нас всіх. Подібним будь до сонця ти, Щоб зазвучав твій сміх Щоб ти освітлював всім шлях, Як сонце з висоти. Хай сяє усмішка в очах. Будь завжди добрим ти! Н. Красоткіна 

pptx
Додано
30 березня 2023
Переглядів
896
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку