Презентація "Вибір та обґрунтування теми проекту. "

Про матеріал

Презентація розроблена по темі: "Корисні речи" на урок: "Вибір та обґрунтування теми проекту. Поняття про проектування. Етапи проектування. Моделі-аналоги.".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

1 Тема:22 семестр. Тема: Корисні речі

Номер слайду 2

Тема: «Вибір та обґрунтування теми проекту. Поняття про проектування. Етапи проектування. Моделі-аналоги»Мета: навчальна: навчити робити аналіз технологічної, історичної, народознавчої літератури; формування вмінь та навички роботи з інформаційними джерелами, створювати банк ідей; визначати вимоги до об’єкту проектування, закріпити вміння та навички у виготовленні виробу; виховувати і підтримувати інтерес до процесу отримання знань, культуру праці. розвивальна: розвивати увагу, творчу уяву, фантазію, наочно-образну пам`ять; виховна: організовувати своє робоче місце 2

Номер слайду 3

3 Мотивація навчальної діяльностіДайте відповідь на такі питання: Що таке проект? З яких етапів він складається?Які матеріали використовуються для виготовлення виробів?Які технології вам відомі? Які існують джерела для інформації?Для чого потрібно проектувати вироби?

Номер слайду 4

4 Пригадайте поняття творчого проекту Проектування - процес, який починається з моменту отримання завдання; розробка концепції, аналіз об’єкта, конструювання, макетування, проектна документація:- назва об’єкта;- функція, призначення;- габаритні розміри;- аналіз існуючих аналогів ( матеріал, форма, естетика…)- вимоги до дизайну об’єкта;- норми витрати матеріалу;ескізи креслення виробу; Базова модель – форма виробу, яку використовують для розробки цілого ряду подібних виробів. Модель – аналог – це модель, що створена на основі базової моделі, але відрізняється формою деталей чи оздобленням.

Номер слайду 5

Етапи дизайнерської діяльності5

Номер слайду 6

6 Які вимоги до виробу ви ставите? Плануючи роботу над проєктом, важливо навчитися чітко визначати вимоги до об’єктів технологічної діяльності. Вибір вимог залежить від мети і завдань проєкту. Інколи важливо, щоб виріб був максимально оригінальним, незвичної форми, з нетрадиційних матеріалів, а часом на перше місце виходить його надійність, міцність і зручність у використанні. Вимог може бути декілька, однак не слід визначати їх забагато. Не бери до уваги ті, які не мають значення для певного виробу і проблеми проєкту, над якою ти працюєш.

Номер слайду 7

7 Які вимоги до виробу ви ставите?

Номер слайду 8

8 Складання плану проєкту. Важливою складовою роботинад проєктом є планування своєї проєктної діяльності. Складання плану проєкту розпочинається з визначення його теми і завдань.

Номер слайду 9

9 Ризики не виконання проекту. Під час складання плану проєкту необхідно оцінюватиризики його не виконання. Тільки після врахування всіхризиків можна приймати остаточне рішення.

Номер слайду 10

10 Розробка банку ідей. Перш ніж приступимо до виконання практичної роботи проведемо дослідження: Який матеріал та інструменти я маю в наявності. Якими технологіями я володію. Складання плану роботи з виконання проекту. Вибір теми проекту, його обґрунтування. Визначити для чого або для кого можна виготовити ваш виріб.

Номер слайду 11

11 Перелік об'єктів праці Підставка під гарячий посуд або під горнятко. Кухонна дощечка. Підставка для гаджета. Органайзер. Серветниця. Рамка для фото. Ключниця.Іграшка. Головоломка. Кухонне приладдя (лопатка виделка, тощо). Панно, картина. Декоративний свічник.

Номер слайду 12

12 Домашня робота. Заповніть таблицю «Банк ідей»{F5 AB1 C69-6 EDB-4 FF4-983 F-18 BD219 EF322}Що потрібно знайти. Зібрана інформаціяІсторія. Цікаві факти. Моделі-аналоги. Технологія виготовлення. Матеріали необхідні для виготовлення виробуІнструменти необхідні для виготовлення виробу. Вимоги до виробу. Тема проектування виробу: “Корисна річ”, об'єкт праці обираємо самостійно до своїх можливостей та потреб. Перелік об'єктів праці подано на попередньому слайді.

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
12 березня 2023
Переглядів
3098
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку