Презентація "Вид та видоутворення"

Про матеріал
В презентації показано різні визначення поняття "Вид", трактування поняття окремими галузями біології та перераховано критерії виду
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИД ТА ВИДОУТВОРЕННЯ

Номер слайду 2

Вид – сукупність подібних за будовою особин, що схрещуються між собою та дають плідне потомство. К. Лінней

Номер слайду 3

ТРАКТУВАННЯ ВИДУ ГЕНЕТИКАМИ: Особини одного виду формують спільний генофонд. У якому містяться унікальні алельні гени, що відрізняють цей вид від інших. Види захищені від проникнення генів чужорідного виду.

Номер слайду 4

“ВИДИ РЕАЛЬНО ІСНУЮТЬ У ВИГЛЯДІ СУКУПНОСТІ ОСОБИН” Ч. ДАРВІН Основні властивості виду: Кожен вид більш-менш чітко відокремлений від інших. Кожен вид має певні властивості та ареал. Внаслідок еволюції види змінюються, будь-якому з них передує ланцюжок предкових форм (філогенетичний ряд).

Номер слайду 5

Вид – сукупність популяцій особин, подібних між собою за будовою, функціями, місцем у біогеоценозі, що населяють певну частину біосфери, вільно схрещуються між собою в природі, дають плідне потомство і не гібридизуються з іншими видами.

Номер слайду 6

Критерії виду генетичний морфологічний фізіологічний біохімічний географічний екологічний еволюційний

Номер слайду 7

ДЕЯКІ ВИЗНАЧЕННЯ ВИДУ (ЗА БІОЛОГІЧНИМ АСПЕКТОМ, ПОКЛАДЕНИМ В ОСНОВУ ВИЗНАЧЕННЯ) Розмноження Екологія Генетика Еволюція Група особин, здатних схрещуватися між собою і давати плідне потомство. Група особин, що займає одну і ту ж екологічну нішу, два різні види ніколи не можуть займати одну екологічну нішу. Група особин, дуже подібних по каріотипу. Група особин, для яких характерний єдиний в своєму роді набір структурних і функціональних ознак.

Номер слайду 8

ВИДОУТВОРЕННЯ – ЕВОЛЮЦІЙНИЙ ПРОЦЕС ВИНИКНЕННЯ НОВИХ ВИДІВ. МАЄ НЕОБОРОТНИЙ ХАРАКТЕР. Географічне видоутворення. Основний видоутворюючий фактор – географічні умови або перешкоди (географічна ізоляція) Екологічне видоутворення Відбувається в результаті появи різних форм екологічної ізоляції. Схрещування між особинами споріднених видів Поліплоїдія

ppt
Додав(-ла)
Баран Віктор
Пов’язані теми
Біологія, 9 клас, Презентації
До підручника
Біологія 9 клас (Остапченко Л.І., Балан П.Г., Поліщук В.П.)
Додано
8 травня
Переглядів
21
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку