Презентація "Види інформації за способом подання: текстовий, графічний, числовий, звуковий, відео"

Про матеріал
Презентація розроблена для кращого сприйняття теми "Види інформації за способом подання: текстовий, графічний, числовий, звуковий, відео"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: “Види інформації за способом подання: текстовий, графічний, числовий, звуковий, відео”

Номер слайду 2

Щодня за допомогою органів почуттів ми отримуємо нові знання з навколишнього світу. Можна сказати по-іншому - отримуємо інформацію. Інформація (від латинської мови informātiō «роз'яснення, уявлення, поняття про що-небудь) — це деякі відомості про об’єкти і  явища навколишнього світу, які отримуються за допомогою органів чуття: зору, слуху, нюху, смаку й  дотику Тому інформацію за способом сприйняття поділяють на зорову (візуальну), слухову (аудіальну), нюхову, смакову та дотикову (тактильну).

Номер слайду 3

Людина отримує повідомлення, коли читає книжки, слухає радіо, дивиться телевізор, спілкується з друзями. Комп’ютер отримує повідомлення, коли ми вводимо їх із клавіатури або коли повідомлення передаються йому з іншого комп’ютера. 

Номер слайду 4

Інформацію з навколишнього світу людина отримує за допомогою органів чуттів. вуха (слух) очі (зір) шкіра (дотик) язик (смак) ніс (нюх)

Номер слайду 5

Інформація передається за допомогою повідомлень. Повідомлення можуть подаватися за допомогою звуків, жестів, міміки, символів тощо. Те саме повідомлення можна подати різними способами. Повідомлення бувають:

Номер слайду 6

Первісна людина подавала повідомлення за допомогою зарубок на деревах і наскельних малюнків. Так вона повідомляла, де знаходяться місця для вдалого полювання і рибальства, які з них небезпечні, як дістатися до потрібного місця. Такий спосіб подання повідомлень називається графічним.

Номер слайду 7

І в наш час передають повідомлення за допомогою малюнків.

Номер слайду 8

У стародавні часи до виникнення мови люди передавали повідомлення одне одному за допомогою міміки та жестів. Цей спосіб подання повідомлень зберігся і до наших днів.

Номер слайду 9

Коли виникла мова, то стало значно зручніше подавати повідомлення. Текстові повідомлення могли зберігатися протягом тривалого часу, передаватися з покоління в покоління.

Номер слайду 10

Одним з найпоширеніших у давнину і в наш час є звуковий спосіб. Дзвінок у школі повідомляє про початок або закінчення уроку. Сигнал машини повідомляє про небезпеку. Люди, які розповідають про щось, говорять між собою, домашні тварини, птахи - подають повідомлення звуковим способом.

Номер слайду 11

Ти дивишся мультфільм. Яке це повідомлення за способом подання? Комбіноване. Адже в ньому скомбіновано різні типи повідомлень — графічне і звукове.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Назви спосіб подання повідомлення: дзвоник з уроку звуковий розклад уроків текстовий комп’ютерний малюнок графічний телепередача комбінований повідомлення з гучномовця звуковий Інтерактивна вправа

ppt
Пов’язані теми
Інформатика, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
13 травня
Переглядів
86
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку