Презентація " Види сучасних комп’ютерних систем і їх застосування."

Про матеріал
Презентація до другого уроку Інформатики 5 клас НУШ. Автор підручника: Коршунова, Завадський.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види сучасних комп’ютерних систем і їх застосування.

Номер слайду 2

Комп’ютерна система

Номер слайду 3

Комп'ютерна система - це базовий, повний та функціональний комп'ютер, що включає все апаратне та програмне забезпечення, необхідне для того, щоб зробити його функціональним для користувача.

Номер слайду 4

Комп’ютерна системамоніторсистемний блокклавіатуракомп’ютерна мишапринтерсканерколонкимікрофон

Номер слайду 5

Як зібрати сучасний комп’ютер ?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Зазвичай, у комп’ютерному класі ти працюєш зі стаціонарним персональним комп’ютером — комп’ютером, що встановлений у приміщенні й постійно підключений до електромережі.

Номер слайду 8

Який комп’ютер називається персональним?Персональними їх називають тому, що призначені вони для одночасної роботи однієї людини (персони). Саме такі комп'ютери використовують у школах, магазинах, удома, різноманітних організаціях.

Номер слайду 9

Моноблок  — тип техніки, що поєднує кілька пристроїв в одному корпусі, застосовується для зменшення займаної обладнанням площі, спрощення збірки кінцевим користувачем, надання естетичного вигляду. Apple i. Mac

Номер слайду 10

Ноутбук. Ноутбук (від англ. notebook — блокнот, блокнотний персональний комп’ютер) — портативний персональний комп’ютер, корпус якого згортається у вигляді книжки. Ноутбуки мають невеликі розміри й вагу, деякий час можуть працювати на акумуляторних батареях.

Номер слайду 11

 Перший у світі ноутбук з гнучким екраном. У травні 2019 року компанія Lenovo оприлюднила новий революційний ноутбук. Zenbook 17 Fold OLED

Номер слайду 12

Хромбук (Chromebook) – ноутбук, що працює на базі операційної системи Google Chrome OS. Відмінність Chrome OS в тому, що вона спрямована не на десктоп-програми, а на веб-сервіси. Це означає, що більша частина роботи на такому комп’ютері виконується у хмарі через Інтернет та додатках з екосистеми Google. 

Номер слайду 13

Планшет — це комп’ютер, який містить сенсорний, тобто чутливий до дотиків екран. Такий екран використовують для введення даних без застосування клавіатури й миші. Вводити дані можна за допомогою спеціального пера, або пальцем руки. Сенсорний екран використовується для введення і виведення інформації. Якщо є такий екран, то клавіатура не потрібна.

Номер слайду 14

Конструктивно планшетні комп'ютери діляться на дві великі категорії: перша — власне планшети, тобто корпуси невеликої товщини, в які вмонтовані сенсорні дисплеї; друга — клавіатурні планшетники або «трансформери», що є повноцінними клавіатурними ноутбуками, в яких дисплей може повертатися і закривати собою клавіатуру.

Номер слайду 15

Apple i. Pad — це серія планшетних компʼютерів від творців Apple, що являється проміжним гаджетом між компактними i. Phone та ультрапотужним компʼютерами Mac. За всю історію існування бренду фірмові планшети зазнали багато змін, не лише зовнішніх, а й значних оновлень внутрішнього оснащення.

Номер слайду 16

Смартфон — найменший від усіх інших за розмірами, тому може уміститися навіть у кишені. Він має функції мобільного телефона, доступ до інтернету. Смартфон також має сенсорний екран.

Номер слайду 17

i. Phone (укр. айфо́н) — ряд смартфонів, розроблений компанією Apple і випущений 2007 року. i. Phone функціонує як камерофон, портативний медіаплеєр, інтернет-клієнт (з електронною поштою, веббраузером та Wi-Fi), зокрема з можливостями надсилання SMS та візуальної голосової пошти.

Номер слайду 18

Оберіть пристрій для кожного.

pptx
Додано
12 вересня 2022
Переглядів
3608
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку