«вафельне цукрове тісто» 1. Які існують види вафельних напівфабрикатів?2. Пригадаємо чим вони відрізняються один від одного, де їх використовують?3. Борошно якої сили використовують для вафельного тіста?4. в чому властивості цукрового вафельного тіста?5. В чому особливості приготування вафельного тіста?6. Який розпушувач ми використовуєм, які дії цього розпушувача?7. Температура І ЧАС ВИПІКАННЯ ВАФЕЛЬНОГО ТІСТА?8. СКЛАД СИРОВИНИ ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ ЦУКРОВОГО ВАФЕЛЬНОГО ТІСТА?9. ЯКІ ВИМОГИ ДО ЯКОСТІ?10. ЯКА ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ ЦУКРОВОГО ВАФЕЛЬНОГО ТІСТА?Запитання та завдання
ТИПОВІ ПОМИЛКИ«ЗНАЙДИ ВИХІД ІЗ СИТУАЦІЇ»«ВАФЕЛЬНЕ ЦУКРОВЕ ТІСТО»{638 B1855-1 B75-4 FBE-930 C-398 BA8 C253 C6}Можливі недоліки Причини виникнення Способи усунення Тісто неоднорідної консистенції Борошно засипали все одразу; погано перемішали борошно Процідити тісто Тісто густе, затягнуте Тісто з пониженою вологістю, всипали усе борошно одразу Борошно додавати поступово, процідити тісто Вафельні листи погано відокремлюються від вафельниці Вафельниця не зачищена, в тісті мало емульгаторів, тісто затягнуте Зачистити поверхню вафельниці й змастити жиром, в тісто додати яйця, охолодити тісто Вафельні листи деформовані, розтріскані Випечені листи охолоджували стосиками Гарячі вафельні листи охолоджувати по одному на сітці Вафельні листи не пористі, на поверхні немає чіткого візерунку Надто густе тісто, мало розпушувачів, низька температура випікання Додати води і збити тісто, додати соди, підвищити температуру випікання
ТИПОВІ ПОМИЛКИ«ЗНАЙДИ ВИХІД ІЗ СИТУАЦІЇ»«ВЕРШКОВИЙ КРЕМ»{18603 FDC-E32 A-4 AB5-989 C-0864 C3 EAD2 B8}Можливі недоліки Причини виникнення Вершки не збиваються до потрібного об'єму Молочні продукти не мають відповідної жирності й недостатньо охолоджені Вершковий крем слабкої консистенції, не зберігає наданої форми Погана якість вершків; надто довго збивали вершки