Презентація "Виготовлення квітки маку з фоамірану"

Про матеріал
Презентація містить інформацію про символічне значення маку, приклади використання квітки маку в прикрасах, відомості про фоаміран –сучасний матеріал для виготовлення штучних квітів а також технологію виготовлення цієї квітки
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виготовлення квітки маку з фоамірану

Номер слайду 2

Червоний мак, як символ. Червоний мак  — символ пам’яті жертв Першої світової війни, а згодом — жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, починаючи із 1914 року. У березні 2015 року указом Президента України запроваджено День пам’яті та примирення, який відзначається 8 травня. Символіка маку в декоративно-прикладному мистецтвіМак здавна використовується в українських оберегах – він має чарівну силу і захищає від зла. Маками прикрашали вишиванки незаміжніх дівчат, вплітали у косу, плели віночки. Вишите на сорочці зображення маку  - жіночий символ чистоти, дівочої вроди. 

Номер слайду 3

Вироби з квіткою маку

Номер слайду 4

Вироби з квіткою маку

Номер слайду 5

Вироби з квіткою маку

Номер слайду 6

Відомості про фоаміран. Фоаміран Фоаміран (скор. Фоам від англ. Foam) був винайдений в рамках космічної програми НАСА. Його першою назвою стало Memory Foam - Memory (пам'ять) вказує на його здатність запам'ятовувати і зберігати форму, а Foam з англійської перекладається як "піна, бульбашки", тобто по-англійськи він так і називається - "піна з пам'яттю форми“. Інші назви: пластична замша, спінена гума, ревелюр, фом ЕВА. До складу фоамірана входить полімер етиленвінілацетат. Отриманий матеріал відразу ж стали використовувати в інтер'єрах космічних кораблів, а також в обробці крісел для космонавтів.

Номер слайду 7

Відомості про фоаміран Досить швидко сфера застосування Фоамірана розширилася: виявилося, що фом відмінно підходить для виготовлення прикрас, елементів інтер'єру, іграшок і багато чого ще, і в світі почалося вибухове зростання його популярності, його почали виробляти в Китаї, в Ірані . В даний час компанія Foamiram Co. (Ісламська республіка Іран) є найбільшим світовим виробником Фома. Іранський фоаміран являється одним з кращих на ринку.

Номер слайду 8

Властивості фоамірану Переваги Не боїться води, тому вироби з нього можна промивати водою без шкоди для зовнішнього вигляду, не вигоряєТермостійкий, можна нагрівати на підошві праски. Легко підфарбовується різними засобами (кольорова крейда, темпера, акрил, гуаш, акварель, віск, олійні фарби, пастель). Матеріал не токсичний і екологічно безпечний. Недоліки. Через пористу структуру та м’якість на поверхні фоамірана можуть залишатися сліди від натискання нігтями чи гострими предметами. Надмірне розтягування фоамірана призводить до його розриву. Фоаміран має специфічний запах, який через деякий час вивітрюється.

Номер слайду 9

Особливості роботи з фоаміраном. У роботі Фоам дуже простий і зручний, його легко різати ножицями, вирубувати дироколами , а також за допомогою молдів можна надати йому текстуру. Об'ємна форма надається при акуратному розтягуванні (до 10%), продавлюванні, скручуванні. Краще поводиться, якщо трохи розігріти в руках або на підошві праски. Для склеювання деталей між собою застосовують силіконовий клей для термопістолета, універсальний секундний супер-клей, клей Момент, Кристал

Номер слайду 10

Матеріали для виготовлення квітки маку Фоаміран. Тичинки. Нитки. Клей. Фольга

Номер слайду 11

Інструменти, обладнання, пристосування Праска. НожиціІнструменти. Обладнання. Зубочистка. Молд. Пристосування. Клейовий пістолет

Номер слайду 12

Мак у природі Існує до ста видів маку, однак в Україні найбільше відомі та вживані мак городній та мак дикий, самосійний .

Номер слайду 13

Виготовлення пелюстків маку. Прикладаємо шаблони до червоного фоаму і вирізаємо заготовки. Червоні пелюстки прикладаємо до праски і злегка витягуємо краї. Надаємо поглиблення пелюстці, злегка розтягуючи середину пальцями. Гармошкою збираємо червоні заготовки, потім розправляємо їх. За допомогою молда надаємо фактуру пелюстці.

Номер слайду 14

Виготовлення коробочки маку Для середини маку беремо фольгу і робимо кульку діаметром 2 см. Беремо оливковий фоаміран і вирізаємо коло діаметром 7 см. Кладемо на середину кульку з фольги і так формуємо макову голівку.

Номер слайду 15

Виготовлення коробочки маку Загортаємо кульку в фоаміран, міцно перев'язуючи ниткою так, щоб, якщо перевернути і розправити, не було видно фольгі. Кінці добре перетираємо, складаємо в чотири рази. Цієї ж ниткою обмотуємо кульку зверху, намічаючи прожилки, як у маку. Зайве знизу відрізаємо.

Номер слайду 16

Виготовлення тичинок маку Для тичинок маку треба використовувати чорний фоаміран. Можна використовувати готові чорні тичинки, але із фоамірана тичинки виглядають більш реалістично. Беремо смужку чорного фоамірана 2,5 * 12 см, нарізаємо його в дрібну бахрому, не дорізаючи 5 мм до краю. Бахрому починаємо приклеювати.

Номер слайду 17

Виготовлення тичинок маку Робимо 2-3 обмотки чорної бахроми навколо головки, місцями підклеюючи.. Беремо білу акрилову фарбу (або клей ПВА та манку) і губкою методом промокання наносимо її на кінчики бахроми.

Номер слайду 18

З'єднання пелюстків з серединою маку Приклеюємо пелюстки. Наносимо клей на кінчик пелюстки і прикладаємо її, захопивши кінчик бахроми і головку маку. Приклеюємо трохи внахлест 4 пелюстки в ряд, на одному рівні. Пелюстки другого ряду приклеюємо на 1-2 мм нижче першого ряду. Пелюстки клеїмо між пелюстками першого ряду трохи внахлест.

Номер слайду 19

Виготовлення листочків маку Згідно шаблонів вирізаємо листочки з зеленого фоамірану. Можна взяти листочки всі різного розміру, можна всі однакові. Загостреною паличкою наносимо текстуру листочків. Листочки приклеюваємо до квітки маку.

Номер слайду 20

pptx
Додано
16 березня
Переглядів
35
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку