Презентація "Виховання в учнів навичок здорового способу життя".

Про матеріал
Вироблення належного ставлення до свого здоров’я є важливою умовою оздоровлення суспільства. І здійснювати його важливо з навчального закладу, тому роль навчального закладу у збереженні і зміцненні здоров’я визначальна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховання в учнів навичок здорового способу життя. Організація роботи щодо формування здорового способу життя в сучасних умовах.

Номер слайду 2

«Здоров’я — це стан повного фізичного, духовного і соціального благополуччя, а не лише відсутність хвороб або фізичних вад».

Номер слайду 3

Проблеми, які виникли внаслідок впливу на дітей певних негативних зовнішніх і внутрішніх чинників:в навчальний заклад поступають діти з патологічними вадами здоров’я (порушення зору, опорно-рухової системи, проблеми з шлунково-кишковим трактом, вираженими вадами нервової системи);негативний вплив навколишнього середовища (забруднення довкілля), «провокаційна» реклама (алкоголь, тютюн, сумнівні видовища). збільшення кількості неблагополучних сімей і зростання кількості підлітків, яких «виховує» вулиця; падіння моральних устоїв, значне соціальне розшарування населення, погіршення криміногенної ситуації, комерціалізація статевих стосунків, ранній початок статевого життя; недостатній позитивний вплив навчального закладу, сім’ї і громадськості на особистість дитини з метою формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя.

Номер слайду 4

Родину зміцнюють загальні справи і турботи, будні, наповнені корисним змістом; спільне дозвілля і відпочинок. Діти особливо сприйнятливі до переконань, позитивної поведінки батька, матері, укладу життя сім'ї. Особистий приклад батьків, спільні фізкультурні заняття, здоровий спосіб життя - головні складові успіху виховання дітей в сім'ї.

Номер слайду 5

Вироблення належного ставлення до свого здоров’я є важливою умовою оздоровлення суспільства. І здійснювати його важливо з навчального закладу, бо це єдина структура, через яку «проходить» усе населення країни, а навчально-виховний процес – систематизований процес, за допомогою якого можливо формувати мотивацію на здоровий спосіб життя. Тому роль навчального закладу у збереженні і зміцненні здоров’я визначальна.

Номер слайду 6

Життєві навички, що сприяють фізичному здоров’ю. 1. Навички раціонального харчування:дотримання режиму харчування; уміння складати харчовий раціон, враховуючи реальні можливості і користь для здоров’я; вміння визначити і зберігати високу якість харчових продуктів.

Номер слайду 7

2. Навички рухової активності: навички виконання ранкової зарядки; регулярні заняття фізичною культурою, спортом, рухливими іграми, фізичною працею.

Номер слайду 8

3. Санітарно-гігієнічні навички: навички особистої гігієни; уміння виконувати гігієнічні процедури (догляд за шкірою, зубами, волоссям тощо).

Номер слайду 9

4. Режим праці та відпочинку: • вміння чергувати розумову і фізичну активність; • вміння знаходити час для регулярного харчування і повноцінного відпочинку.

Номер слайду 10

Проблема здоров’я належить до глобальних проблем, вирішення яких зумовлює подальший розвиток суспільства. Особливої уваги потребує молодь. Усвідомлення нею цінностей здоров’я, розуміння визначальної ролі здорового способу життя та формування індивідуальної поведінки на цих засадах.

pptx
Додано
20 червня 2022
Переглядів
1154
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку