Презентація "Використання теорії множинного інтелекту на уроках фізики"

Про матеріал

Презентація "Використання теорії множинного інтелекту на уроках фізики" розкриває суть множинного інтелекту.

У зв'язку з індивідуалізацією освітнього процесу та його основною метою - допомогти дитині пізнати самого себе, самовизначитися і надати їй можливість для самореалізації - важливого значення набуває теорія множинності інтелекту американського психолога Г. Гарднера, яка була вперше опублікована у 1983 році у роботі «Структура розуму: теорія множинного інтелекту».

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИКОРИСТАННЯ ТЕОРІЇ МНОЖИННОГО ІНТЕЛЕКТУ НА УРОКАХ ФІЗИКИПідготувала: Деменік Л. Р.,вчитель фізики та астрономіїліцею №25 м. Житомира

Номер слайду 2

У зв'язку з індивідуалізацією освітнього процесу та його основною метою - допомогти дитині пізнати самого себе, самовизначитися і надати їй можливість для самореалізації - важливого значення набуває теорія множинності інтелекту американського психолога Г. Гарднера, яка була вперше опублікована у 1983 році у роботі «Структура розуму: теорія множинного інтелекту».

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Вербально-лінгвістичний інтелект Являє собою здатність використовувати мову, щоб висловити те, що у нього на думці і для того, щоб зрозуміти інших людей. Любить читати, має хорошу словесну пам'ять, має багатий лексичний запас, любить писати вірші або оповідання тощо.

Номер слайду 5

Вербально-лінгвістичний інтелект

Номер слайду 6

Логічно-математичний інтелект Любить рахунок і роботу з числами, володіє математичними поняттями, любить вирішувати логічні завдання та головоломки, грати в шахи, мислить на більш абстрактному рівні в порівнянні зі своїми однолітками, розбирається в причинно-наслідкових зв'язках.

Номер слайду 7

Логічно-математичний інтелект

Номер слайду 8

Візуально-просторовий інтелект Мислить зоровими образами; легше, ніж тексти, читає карти, схеми, діаграми; любить віддаватися фантазіям і займатися мистецтвом; добре малює; конструює цікаві тривимірні моделі; при читанні більше інформації отримує з ілюстрацій, аніж зі слів. Цей тип залежить від почуття зорового уявлення, сприйняття і здатності  уявити предмети, зображення.

Номер слайду 9

Візуально-просторовий інтелект

Номер слайду 10

Моторно-руховий інтелект Вдало копіює жести, міміку, манери інших; любить розбирати і знову збирати предмети; чіпає руками все, що бачить; любить бігати, стрибати, боротися; демонструє здатність до ремесел.

Номер слайду 11

Моторно-руховий інтелект

Номер слайду 12

Музично-ритмічний інтелект Запам'ятовує мелодії пісень; має хороший голос; грає на музичному інструменті, співає в хорі; рухається і говорить в ритмічної манері; несвідомо наспівує про себе; ритмічно постукує по столу, займаючись чимось.

Номер слайду 13

Музично-ритмічний інтелект

Номер слайду 14

Міжособистісний інтелект Любить спілкуватися з однолітками; є лідером в різних ситуаціях; любить грати з іншими дітьми і повчати їх; уміє співпереживати, піклуватися про інших, інші діти прагнуть до його компанії. Цей тип  має на увазі здатність працювати в колективі на умовах співпраці, а також здатність до вербального або невербального спілкування з іншими людьми

Номер слайду 15

Міжособистісний інтелект

Номер слайду 16

Внутрішньособистісний інтелект Добре виконує завдання тоді, коли йому нічого не заважає; вміє управляти собою; воліє працювати на самоті; точно описує свої почуття; вчиться на власних помилках; має розвинуте почуття власної гідності.

Номер слайду 17

Внутрішньособистісний інтелект

Номер слайду 18

Натуралістичний інтелект Проявляє інтерес до природи, природних явищ, тварин, рослинності, демонструє здатність розуміти світ природи, розрізняти, класифікувати ознаки і властивості навколишнього середовища тощо.

Номер слайду 19

Натуралістичний інтелект

Номер слайду 20

Школа великою мірою сприяє (або заважає) прояву, розкриттю індивідуальних рис , здібностей людини. Отже, піклуючись про збереження і розвиток дитячої індивідуальності, ми повинні визнавати всі типи інтелекту однаково значущими і надавати можливості для прояву і розвитку кожного з них. Це є ще однією вимогою до індивідуалізованого освітнього процесу.

Номер слайду 21

Способи застосування теорії Гарднера Головне - надати дитині можливість пізнавати, вивчати що-небудь тим способом та шляхом, який йому найбільш близький, зручний і в якому він почувається комфортно.

Номер слайду 22

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
27 серпня 2018
Переглядів
1864
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку