Презентація "Сільське господарство, його значення в сучасному світі. Складники сільського господарства. "

Про матеріал

Презентація до уроку географії в 9 класі "Сільське господарство, його значення в сучасному світі "містить ілюстрований матеріал та завдання для самостійної роботи учнів

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Сільське господарство (с/г), його значення в сучасному світі. Аграграрні відносини. Складники с/г. Землезабезпеченість

Номер слайду 2

С/г-один з найдавніших видів людської діяльностіСільське господарство — сукупність галузей, які займаються вирощуванням сільськогосподарських культур і розведенням сільськогосподарських тварин, є постачальником продовольства й сировини рослинного та тваринного походження. У ньому зайнято близько 1,1 млрд економічно активного населення світу.

Номер слайду 3

Сучасні тенденції розвитку с/г. Завдання: за мал. 29 підручника з´ясуйте, як зміниться кількість зайнятих в с/г світу з 1850 по 2050 р. та встановіть причини такої тенденції (див. с.59 -60 підручника). Відповідь запишіть в зошит.

Номер слайду 4

Роль с/г!!! Забезпечення їжею людства Демографічний вибух– продовольча проблема—проблема голоду (в світі голодує або отримує недостатнє харчування близько 1 млрд. людей)

Номер слайду 5

ФАО-продовольча та сільськогосподарська організація ООНСтворена в 1945 році. Девіз організації: «Допоможи створити світ без голоду»Головні завдання: Підвищення продуктивності с/г. Подолання голоду в бідних країнах світу. Поліпшення системи розподілу харчових продуктів

Номер слайду 6

Спеціалізація с/г. Залежить від природних умов:кліматурельєфу

Номер слайду 7

Землезабезпеченість. Земельні ресурси. Земельні ресурси- це вся поверхня суходолу. Сільськогосподарські угіддя- це землі, що використовуються в сільському господарстві, вони становлять близько 34% від земельних ресурсів: рілля-11%;луки та пасовища-20%; сади та виноградники-3%В Україні рілля займає 54% території (дуже багато!!!)

Номер слайду 8

Аграрні відносини-форми землеволодіння та землекористування, що впливають на ефективність с/г Відсталі форми аграрних відносин (в країнах, що розвиваються)Дрібнотоварний сектор –напівнатуральне гос-во, малопродуктивна ручна праця, родинна власність на землю, низька ефективність. Латифундії-великі поміщицькі володіння. Прогресивні форми аграрних відносин (високотоварний сектор) – високий рівень продуктивності,механізації, хімізації Плантації- великі рослинницькі приватні господарства (в країнах, що розвиваються)Фермерські господарства- одна з найбільш прогресивних форм (в розвинутих країнах)

Номер слайду 9

Різні способи господарювання

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Галузі с/г Рослинництво Тваринництво

Номер слайду 13

Підсумкове завдання. Опрацювати § 10. Переглянути презентацію, зробити конспект за її змістом та письмово виконати завдання, які вони містить. Дати усні відповіді на запитання рубрики «Перевір себе» на с. 66.

pptx
Додано
19 листопада 2021
Переглядів
575
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку