Презентація "Військова справа під прицілом математики"

Про матеріал
Презентація для 5 класу до теми"Звичайні дроби".Містить добірку задач прикладного змісту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Добірка задач до Дня Захисника і Захисниць України

Номер слайду 3

Військова справа є не що інше, як одне з найважливіших застосувань математичної науки. М. В. Остроградський

Номер слайду 4

Задача. Взвод бійців ішов на полігон строєм у колону по 3 бійці в ряду. Один із бійців нарахував перед собою 7 рядів. А позаду себе – 4 ряди. Скільки бійців ішло на полігон?

Номер слайду 5

Задача. Зенітно-артилерійський дивізіон складається із трьох батарей. Загальна кількість автомобілів що обслуговують першу і другу батареї дорівнює 27, другу і третю – 16, першу і третю – 19. Знайдіть загальну кількість автомобілів у зенітно-артилерійському дивізіоні.

Номер слайду 6

Задача. За першу годину бою, бійці батареї САУ використали 3/8 усього боєкомплекту, за другу - 1/8 боєкомплекту, а за третю – решту 40 снарядів. Знайдіть кількість снарядів у боєкомплекті.

Номер слайду 7

Задача. У штаті окремого батальйону є 96 машин, із них 24 гусеничних, а решта – колісні. Яку частину всіх машин становлять: 1)гусеничні, 2) колісні?

Номер слайду 8

Задача. Школярі, активно співпрацюючи з волонтерським корпусом, почали виготовляти «Кікімори» - маскувальні костюми для снайперів. Артем, Антон та Аня разом упораються із «Кікіморою» за 1 год. 20 хв. Артем та Антон виготовлять її за 2\3 год., а Антон та Аня – за 5\год. Скільки часу витратять на цю роботу Аня та Артем?

Номер слайду 9

Задача Додому повернулися 120 бійців аеромобільної бригади ВДВ ЗСУ. Місто зустріло військових як героїв – із оркестром, квітами та національними стягами. Під оплески й вигуки «Герої» приїхало 3 автобуси з бійцями. У I автобусі їхало на 5 бійців менше, ніж у II, а в II – на 4 бійці більше, ніж у III. Скільки воїнів поверталося додому у кожному з автобусів?

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Скількома способами можна переставити в строю шеренгу, що складається з 5 ліцеїстів?

Номер слайду 12

pptx
Пов’язані теми
Математика, 5 клас, Презентації
Додано
9 січня
Переглядів
253
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку