Презентація "Внутрішня будова Землі". 6 клас.

Про матеріал
Презентація до уроку за темою: "Внутрішня будова Землі". 6 клас. Має демостраційний характер, актуальна на етапі вивчення нового матеріалу чи закріплення матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гончарова Наталія Анатоліївна. Вчитель географіїХЗОШ I-IIIст.№157 Тема уроку: Внутрішня будова Землі.

Номер слайду 2

Мета уроку. Навчальна: продовжити формування в учнів загального уявлення про літосферу, внутрішню будову Землі та її складові; сформувати поняття «літосфера», «мантія», «ядро», «земна кора». Розвивальна: продовжити розвивати просторове уявлення учнів, уміння працювати з картами атласу та схемами підручника, порівнювати, аналізувати, робити висновки . Виховна: сприяти формуванню пізнавального інтересу до вивчення природи Землі, раціонального використання її надр.

Номер слайду 3

Завдання уроку: Розвивати пізнавальний інтерес учнів до вивчення внутрішньої будови Землі та її складових. Навчити встановлювати зв'язки в системі географічних знань, формувати ключові компетенції: вміння вчитися, громадську, підприємницьку, здоров'язбережувальну, інформаційну. Залучати учнів до практичної діяльності щодо застосування отриманих географічних знань і вмінь в повсякденному житті.

Номер слайду 4

учні називають внутрішні шари Землі, склад материкової та океанічної кори, суттєві ознаки понять «літосфера», «земна кора», «мантія», «ядро», «астеносфера»;порівнюють склад та властивості материкової та океанічної кори, роблять висновки;вчаться застосовувати отримані знання в повсякденному житті; висловлюють судження щодо необхідності подальшого вивчення надр Землі та дбайливого до них ставлення. Очікувані результати:

Номер слайду 5

Літосфера. Близько 450 років до н.е. древній філософ Емпедокл висунув припущення про те, що внутрішні частини Землі знаходяться в розплавленому стані.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Внутрішня будова ЗемліАстеносфера t – 1000° CЗемна кора. Мантія t -3500° C Ядро t-5000°CДодаткова інформація

Номер слайду 8

Літосфера. Літосфера = земна кора + астеносфера; Товщина 50 – 200 км Плаває по астеносфері.

Номер слайду 9

Геофізика. Як «дивитись» вглиб Землі?

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додано
24 січня 2022
Переглядів
4535
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку