Презентація: "Вправи з м'ячем"

Про матеріал
Вправи з м’ячем входять до арсеналу найбільш поширеної групи гімнастичних вправ, що мають назву загальнорозвиваючих. Загальнорозвиваючі гімнастичні вправи, в тому числі і з м’ячем, є основою оздоровчих видів гімнастики, головним завданням яких є – всебічний розвиток і зміцнення здоров’я людей. Вправи з набивним м’ячем широко використовуються не тільки як оздоровчі, але як і спеціально-підготовчі у багатьох видах спорту. Це пояснюється їх впливом, надзвичайною різноманітністю, варіативністю та емоційністю
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вправи з м’ячем. Пилипенко Н. М. СШ329 «Логос»м. Київ

Номер слайду 2

Вправи з м’ячем входять до арсеналу найбільш поширеної групи гімнастичних вправ, що мають назву загальнорозвиваючих. Загальнорозвиваючі гімнастичні вправи, в тому числі і з м’ячем, є основою оздоровчих видів гімнастики, головним завданням яких є – всебічний розвиток і зміцнення здоров’я людей. Вправи з м’ячем широко використовуються не тільки як оздоровчі, але як і спеціально-підготовчі у багатьох видах спорту. Це пояснюється їх впливом, надзвичайною різноманітністю, варіативністю та емоційністю.

Номер слайду 3

Термінологія. З метою стислого і точного пояснення вправ з набивним м’ячем, основною ознакою прийнято називати положення м’яча і напрямок його руху. Наводимо окремі термінологічні назви основних положень і рухів м’ячем. Основна стійка (о.с.) – положення відповідає відповідній стройовій стійці, при якій м’яч знаходиться:а) в правій руці обхватом, як правило при ходьбі, бігу;б) м’яч внизу, тримати двома руками перед виконанням загальнорозвиваючих вправ. Стійка вільно – стійка ноги нарізно, м’яч в правій руці обхватом, ліва рука на поперек. М’яч вперед – м’яч утримується двома прямими руками вперед. М’яч вгору – м’яч утримується прямими руками вгорі, голова прямо. При утриманні м’яча на одній руці вказується: м’яч вгору на правій, лівій. М’яч вправо, вліво – м’яч утримується двома руками у вказаному напрямку на висоті плеча. М’яч на груди, на голову, за голову, м’яч ззаду, до плеча – утримується зігнутими руками, а м’яч назад – утримується прямими руками, відведеними назад. Колові рухи – коло, дуга, напівнахили, нахили, випади, повороти, упори (стояти, лежати)

Номер слайду 4

Термінологічні назви вправ. Підкидання – кидок м’яча вгору і ловіння його різними способами. Перекидання – кидок м’яча партнеру різними способами. Передача м’яча – передавання м’яча із рук в руки без фази польоту. Стрибок над м’ячем виконується різними способами із різних вихідних положень: стійка перед м’ячем, м’яч зліва, справа або ззаду.

Номер слайду 5

Ігри на зосередження уваги  1. В.п. – одношеренговий стрій, м’яч вниз. За умовним сигналам (поза) викладача займаючі виконують визначені дії:а) руки на поперек – м’яч на груди,б) руки вперед – м’яч вниз, в) руки вгору – м’яч вперед,г) руки за спину – м’яч на підлогу.2. В.п. – те ж саме. За сигналом (сплеск в долоні) бігти з м’ячем до контрольної лінії, покласти його за лінією і повернутись у в.п.3. Під музичний супровід на протязі 30 секунд. Пересування по колу, виконуючи рухи: м’яч на груди, за голову, на голову, за спину. Коли вказаний час закінчується, зробити крок вліво (вправо), покласти м’яч на підлогу. Час кожний учасник визначає самостійно.4. В.п. – одношеренговий стрій, м’яч вниз. За командою (сплеск) просування вперед, за другим сплеском – повернення у в. п.5. В.п. – те ж саме. За сигналом просування спиною вперед, за другим сигналом, повернення у в.п. м’яч покласти на підлогу перед собою.6. В.п. – в одношеренговому строю розрахуватись на перший і другий. Другі номери передають свій м’яч першим. Перші з двома м’ячами (один на одному роблять чотири кроки уперед, чотири кроки назад (спиною вперед), потім те ж саме виконують другі номери.7. В.п. – одношеренговий стрій, м’яч вниз. 1 – присід, м’яч на підлогу, 2 – встати, 3-4 – поворот кругом, 5 – присід, взяти м’яч, 6 – встати, м’яч ззаду, 7-8 – поворот кругом, м’яч внизу.8. В.п. – те ж саме. 1 – крок лівою, м’яч на груди, 2 – крок правою, м’яч вгору, 3 – крок лівою, м’яч на груди, 4 – приставити праву, в.п., 5-8 – два повороти кругом.

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бойко Олена Вікторівна
    Дякую, доступно, корисно, матеріал потрібний
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 квітня 2021
Переглядів
4781
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку